sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Valkoisia kukkia

Kevät oli tänä vuonna pari viikkoa myöhäisemmässä kuin viime vuonna. Ensimmäisenä huhtikuussa kukkivat tänä keväänä lumikello ja krookusKomea valkoinen jouluruusuni, joka yleensä aloittaa kukintansa aikaisin oli hävinnyt ja ja vain pienessä siementaimessa oli pari kukkaa kuvattavaksi vasta toukokuun alussa.


Ihana lumikki Sanguinaria canadensis 'Multiplex'
Innolla odotin mahtaako viime vuonna Virosta ostamani lumikit olla hengissä. Ensin ilmaantui pari pientä piippaa ja olin hieman pettynyt, kun kukat olivat yksinkertaiset ja aika vaatimattomat. Olin ostanut myös kerrattuja ja toivoin, että takana myöhemin ilmaantuvat piipat olisivat niitä. Kyllä olivat!

Kolmilehdet eivät minulla tahdo oikein menestyä, mutta pari yksilöä on sentään hengissä.

Kirjopikarililjatkin lisääntyvät ja vaeltavat pitkin pihaa. Tämä valkoinen on tullut ulos penkistä tekemään tuttavuutta taponlehden ja suikeroalpin kanssa.

Valkoinen sinikämmen Glaucidium palmatum yllättää iloisesti joka vuosi. Muutamassa vuodessa puska on vain komistunut ja nyt on yksi pieni siementaimikin ilmaantunut rinnalle.

Lapinvuokko Dryas x suendermannii kasvaa kuivassa lämpimässä etelärinteessä ja hivenen jopa levinnyt. Suloiset kermanvalkoiset kukat ilahduttavat touko-kesäkuussa.

Ihanan herkullinen keltainen luumu kukkii tänä kesänä ensimmäistä kertaa runsaahkosti.

Arovuokko Anemone sylvestris on viihtynyt syreenin alla ja hiukan lisääntynytkin. Tuolla paikalla se saa levitä ihan mielellään ja kilpailla vuohenputken kanssa elintilasta.

Valkoinen iiris on tainnut pitää välivuoden, kun en muista viime kesänä nähneeni siinä kukkaa. Nyt niitä on kuitenkin kolme.

Illan hämyssä kävin kuvaamassa lisää valkoisia

Marja-aronia


Raparperi

Saksankirveli


Syreeni
Mansikka on aika kiva maanpeitekasvi. Se leviää niin runsaasti, että taidan vielä kokeilla sitä kadun puoleisessa hiekkarinteessä.8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yleensä olen päivittänyt kuukausittain kaikki mahdolliset, mutta nyt ajattelin laittaa väreittäin :)

   Poista
 2. On ne vaan ihania nuo valkoiset kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Huomasin, että muutama muukin jäi laittamatta kokoelmaan, mutta liika on liikaa :)

   Poista
 3. Kaik on olleet myöhässä tänä keväänä, mutta sitten kun kukkivat, kukkivat ihanasti! Vielä oma pihamme on sinisenään lemmikkejä ja tummansinistä, jonka nimeä en tiedä. Kerro, jos tiedät (blogissa on kuva). Sinulla noita lajeja riittää aivan 'vallattomasti'!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa ja veikkasin Ajugaa, eli rentoakankaalia (aika ruma nimi ihan kivalle kasville) käytetään myös nimeä rönsyakankaali. Värimuunnoksiakin on. Minusta sinun näytti tosi kauniin siniseltä. Otin omastani lähikuvan ja siitäkin tuli yllättäen sinisempi kuin luonnossa :)

   Poista