perjantai 31. lokakuuta 2014

Helppohoitoiset kesäkukat

Laitan itselleni muistiin, mitä kesäkukkia haluan hankkia ensi kesäksi. Saa tätä toki muutkin käyttää vinkkinä. 

Koko kesän kukkiva lumihiutale (Sutera) on jo useana vuotena ollut piharuukun vakiokasveja. Pienessä ruukussa se vaatii kyllä runsaasti vettä, mutta jos on pitkään poissa, niin runsas kastelu saa lurpahtaneen kukan jälleen kukoistamaan.

Huovinkukka

Ostin muutaman huovinkukan ja lobelian taimen kesäkuun lopussa. Silloin ne näyttivät tältä.

Syyskuussa huovinkukka oli jo valloittanut koko puulaatikon. Muutaman kerran muistin kastella, mutta muuten saivat olla rauhassa.

Lokakuun kukoistusta. Yhtään kuihtunutta kukkaa ei tarvinnut nyppiä koko kesänä. Mihin katosivat kuihtuneet, en tiedä.

Vielä 16.10. kukinta oli runsasta, mutta muutaman päivän päästä pakkanen palellutti kasvin. Neljä kuukautta ilman minkäänlaista vaivaa saimme niistä nauttia.
Huovinkukka
a (Sanvitalia) en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt, mutta mökkipaikkakunnan kukkakaupassa oli niitä tarjolla ja päätin kokeilla. Mökillä minulla on iso puulaatikko toiminut kesäkukkien istutuspaikkana muutaman vuoden.

Kun laitoin facebookissa kavereilleni kuvan ihmekukasta, sain lisää vinkkejä vaivattomista ja koko kesän kukkivista kesäkukista. Ensi kesänä on ostoslistalla myös siniviuhka (Scaevola).

Pihan kukkia maljakossa

Pihan leikkokukkia varten otin reunastaan lohjenneen maljakon ulkokäyttöön

Pioni, tähtiputkia ja akileijoja 05072014


Tähtiputkia, tuijan oksia ja akileijoja 07072014

Tähtiputkia, tuijan oksia ja valkosipulin itusilmuja 13072014

Syyshohdekukka, valkosipulin itusilmuja ja tuijan oksia 31072014

Kukkavaasissa mm klematis 18082014

Mäkimeiramia, savoijinkaalin lehtiä ja tuijan oksia 13102014


Ennen pakkasten tuloa kannattaa tyhjentää vesi kukkamaljakosta. Kuukkaruukun viimeinen matka 26102014

En raaskinut heittää viimeisiä kukkia vielä kompostiin, joten betonirengas saa toimia loppusijoituspaikkana 26102014

7 kommenttia:

 1. kiitos näistä vinkeistä, tuo huovinkukka minulle uusi tuttavuus, jos noin kauniisti jaksaa kukkia vailla suurenpaa hoitoa, niin kuuluu ehdottomasti ensi kesän hankintoihini!
  Kauniita kukkakimppuja kaikki tyyni, niitä ihastellessa ei huomakkaan tuota synkeän pimeää iltaa ruudun takana.mukavaa syksyn jatkoa Sinulle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kiitokset itsellesi kommentista! Ja hyvää syksyn jatkoa myös Sinulle :)

   Poista
 2. Näin pian kesän jälkeen kuvasi ovat kuin utopiaa :) Olen yhä enemmän mielistynyt kesäkukkiin, kun niin usein joudun jättämään puutarhani juuri kun odotettu perenna alkaa kukkia. Mutta kesäkukat ovat koko kesän ilo! Huovinkukkaa varmaan kokeilen ensi kesänä. Viime kesänä innostuin kosmoskukasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, minun piti kysyä neuvoa, kun harmittaa nuo erilaiset kuvatekstit. En sitten enää malttanut, kun meni aikaa yrittämisessä. Korjaan ne joskus, jos saan hyviä neuvoja :)

   Poista
  2. Jaa, meinaat erilaisia fontteja? Oletkohan poikkeavat (Times) tekstit kopsannut jostakin Word-muistiinpanosta? Blogger toteuttaa kiltisti muotoilut. -- Kävin Testailua-blogissani kertomassa, miten fontteja voi vaihdella. Ihan samoin kuin muissakin teksteissä.

   Poista
  3. Joo, olen kopioinut Wordista. Yritin moneen kertaan korjata ja välillä en päässyt tekemään mitään, kun alkoi hidastella. Sitten käsitteen kyllästyin. Mikähän siinä on oletusfontti? Siitä en mielestäni näe. Yritin jopa html:ää, mutta meni yli hilseen. Täytyy kokeilla joskus paremmalla ajalla. Kiitokset sinulle!

   Poista
  4. No tuossa on taas yksi sana liikaa! P.o. Sitten kyllästyin. Mikä ihmeen "käsitteen".

   Poista