maanantai 5. kesäkuuta 2017

Roskalava

Facebookissa on muutamia roskalava-yhteisöjä, joissa pääsee vanhasta tavarasta vaivattomasti eroon. Systeemi toimii siten, että laitat kuvat tavarasta, josta haluat päästä eroon. Tavaran haluaja tekee alustavan varauksen ja sitten yksityisviestillä sovitaan hakuaika. Seuraavat mahdolliset haluajat pistävät kommentteihin oman jonotuksensa. Tiettyjen sääntöjen mukaan tavara liikkuu ilman rahaa. Kätevää.

Lupasin laittaa ystävättärelleni kuvia, mistä tarpeettomaksi käyneistä tavaroista olen päässyt eroon.



Avokelanauhuri + vanhat nauhat musiikin kera ja viritinvahvistin



Uusi Ikean lampunvarjostin, joka oli liian pieni tarkoitukseeni. Termoskannu ja juomapullo menivät ylimääräisenä hakupalkkiona :)


Tarpeettomat diakehykset

Äitini jäämistön vanhoja puhtaita lakanoita ja verhoja esim. matonkuteiksi.


Lankoja

Ylimääräiset, vuosia varastossa seisseet laatat ja laasti sekä yllättäen myös kaksi kuusenjalkaa, joista en ehtinyt ottaa edes kuvaa

Pyörä meni entisen työkaverin pojalle



Lasten kirjat facebook-kaverille

Olen vakaasti päättänyt olla itse haalimasta ylimääräistä tavaraa, mutta kerran tein poikkeuksen. Hain cd-levy -hyllyn, kun iso osa levyistäni oli muovisissa keksilaatikoissa.

Lisäys 11.6.2017

On aivan pakko lisätä seuraavat eroon tavarasta -tapahtumat. Pihallani on vuosia ollut valtava lautakasa. Laudoista on tehty kaikkea hyödyllistä, kuten pihalaattoja ja mökin saunakuistin kaiteet. Ihan hirveä työ niissä oli, joten loput puut ajattelin polttaa saunan uunissa. Pari vuotta sitten kaadettiin kadun varren koivut ja pihallani ollut valtava kuusi, jonka pelkäsin myrskyssä kaatuvan taloni päälle. Kunnon saunapuita minulla on nyt koko loppuelämäkseni, joten lautakasan päivät olivat luetut. Niinpä roskalavalle ilmoitus...
... ja nämä laudat löysivät kolme uutta omistajaa ja minä olin helpottunut. Nyt voin laajentaa rodopuistoani :) ja pikkuhiljaa saan siistittyä pihani törkyisintä kohtaa.

Ahneuksissani otin luvan perästä kadun varrelta kaadettujen koivujen runkoja ja ajattelin uutta hakkuupölkkyä vanhan mädäntyneen tilalle. Niitä kertyi kuitenkin kolme kappaletta ja nyt kun olen keksinyt Roskalava-yhteisön, ajattelin kokeilla, josko joku toinen haluaisi vähän iloa pihaansa. Pölkyt ovat sikapainavia, mutta niillekin löytyi tarvitsijansa. Aika työ niitä on saada autoon, mutta yksi pölkyistä on jo saatu kammettua. Urakka jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Vanhan, tarpeettomaksi käyneen tavaran kierrätys on kyllä hieno juttu! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeasti tulee hyvä mieli, kun tarpeettomasta tavarasta pääsee eroon ja jollekin se on tarpeen. Ihanaa kesää Tiiu!

      Poista