torstai 24. huhtikuuta 2014

Muovikasseja sulattamalla

Poikaystävä huomasi aamulehdestä kurssi-ilmoituksen ”Kierrätä muovikassit sulattamalla” ja sanoi, että vaikuttaa aika mielenkiintoiselta, mitä jos mentäisiin katsomaan, miten homma tapahtuu? ”Kurssilla opitaan muovin sulatus, kankaasta ommellaan kasseja ja pussukoita. Ota mukaan vanha silitysrauta ja erilaisia muovikasseja ja -pusseja...”

Minä katsoin poikaystävää hämmästyneenä, lähtisitkö ompelemaan muovikasseja! Ei luvannut, mutta lupasi katsella, kun minä ompelen. Yleensä noilla kursseilla ei ole miehiä, mutta se ei poikaystävän intoa hillinnyt, pikemminkin päinvastoin.

Kurssin naiset hieman hämmästyivät, että onpa rohkea mies, kun uskaltautuu tänne naisten joukkoon. Esittelyn jälkeen naiset osoittivat poikaystävälle suosiotaan käsiään taputtamalla, eikä tämä siinäkään vaiheessa nolostunut.

Muovikasseista leikataan saumat.

Kassit asetetaan kerroksittain (esim. kaksi muovikassia + päällimäiseksi tuleva haluttu malli) leivinpaperin väliin ja silitetään miedolla lämmöllä. Kokeilemalla löytyy sopiva lämpötila. Kuulostaa helpommalta kuin on.
Erilaisia muovikerroksia laitetaan päälleikkäin

Eri muovit reagoivat lämpöön eri tavalla. Joku laatu ei tartu toisenlaiseen muoviin lainkaan ja jotkut kutistuvat sulaessaan.

Tässä meidän silitettyjä pussilevyjä.

Levyt leikataan sopivan kokoisiksi. Näistä kapeista suikaleista tulee kassin sivut meidän valitsemaan malliin.

Kannattaa myös miettiä, minkälaisen sisustan kassilleen haluaa. Tässä ei ole mietitty.

Meidän (lue minun) valmistamat kassit viimeisteltynä.

Eri kokoiset kassit mahtuvat näppärästi sisäkkäin.

Erään oppilaan muovikassi, jossa päällimmäisenä multapussi.

Netistä löytyy varsin seikkaperäiset ohjeet .pps-tiedostona täältä.

Jos linkki ei toimi tai on vanhentunut kannattaa googlettaa esim. ”muovipussien sulatus” 

10 kommenttia:

 1. Vallaton, nyt on kyllä pakko todeta: !!! - !
  Että kaikkea.

  VastaaPoista
 2. Tätä minäkin olen uteliaisuuttani kokeillut ja tehnyt tabletteja ja yhden rantakassinkin. Näyttää tosiaan helpommalta kuin mitä onkaan, ehkä siksi että muovit käyttäytyvät niin eri tavalla ja se oikea lämpötila kullekin ei ole kovin helppo löytää. Hienoja kasseja saitte aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirokko! Joo todellakin muovit käyttäytyvät eri tavalla. Silitysrautaa pitää malttaa pitää riittävän kauan paikoillaan, muttei liian kauan. Jos yrittää toisen kerran samasta kohdasta, niin sutta ja sekundaa tulee useimmiten.

   Poista
 3. LInkitänpä tämän meidän perheen näpertelijöille :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosiaan helpolta. En usko, että onnistusi minulta, ehkä ohjauksen alla ja porukassa tehden, muuten ei.
  Lopputulos, kun katson kassejasi on tyylikkään hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ilman ohjausta olisi saanut syntymään noinkin hienoja luomuksia, tuskin mitään. Vein kassit jopa opiston kevätnäyttelyyn :)

   Poista
 5. Tyylikkäitä kasseja, nostan hattua kaikille asianosaisille – ja ihailen sivusta. Omat siirtokuvatkin alkoivat irtoilla pesussa, joten edes silitysrauta ei toimi tumpeloissa käsissäni.
  Voi onneton tuon tietokoneen kanssa, juuri kun näit hirveän vaivan sen päivittämisessä Windows seiskaan. Osanottoni! Mutta mikä puutarha, tuollainen määrä kukkivia kasveja jo nyt!

  VastaaPoista
 6. Skana, kiitokset osanotosta ja kyllä ihailukin lämmittää - kovasti! Tietokoneen lisäksi maanantaina meni yhteys Elisa-viihteen tallenteisiinkin. No, lupasivat toimittaa uuden modeemin, että jospa pääsisi katsomaan vanhoja tallenteita edes.

  VastaaPoista