keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Eroon sotkuisista nappikuulokkeista

Kuopus laittoi linkin blogiin, jossa on yksityiskohtaisesti selostettu nappikuulokkeen johtojen piilottaminen neuleputkiloon. Idea oli mielestäni loistava. Jokainen, joka käyttää nappikuulokkeita, tietää sen johtojen selvittämisen tuskan, ennenkuin kuulokkeet vihdoin ovat paikallaan.

Minulla ei ole autossa handsfreetä, joten nappikuulokkeet kännykän päässä on ainoa vaihtoehto, jos ajaessa odottaa tärkeää puhelua.

Tyttären linkin neuleohjeen mukaan ryhdyin putkilon neulomiseen. En oikein onnistunut kiertämään lankaa helpolla tavalla johdon takaa. Lanka oli muutaman kerroksen jälkeen sellaisessa sotkussa, että sormiani alkoi krampata. Idea oli kuitenkin mahtava, joten kokeilin virkkaamista.

Virkkaaminen onnistuikin vallan mainiosti, vaikka innossani olin hieman huolimaton, koska halusin saada työn nopeasti valmiiksi ja testata tuotostani.

Nappikuulokkeen ensimmäinen virkattu prototyyppini

Jos kuulokkeessa on katkaisija/mikrofoni, se ohitetaan virkkaamalla muutama ketjusilmukka.

Vaikka nappikuulokkeet ovat pussissa tällaisessa sykkyrässä, ei niiden käyttöönotossa enää ole sotkeutumisen harmitusta.

Käytän autoa ajaessani usein takkia tai pusakkaa, jossa on vetoketju. Aikaisemmin ohut johto tarttui päätä kääntäessä vetoketjun leukoihin ja kuuloke irtosi korvasta. Nyt ei sitäkään ongelmaa enää ole. Ai, että olen tyytyväinen.

Meillä oli eilen Enterissä kännykkäopastajien Lumia-piiri, jossa näytin aikaansaannostani. Johto herätti hilpeyttä.

Myöhemmin yritin neuloa putkea kolmannen sukkapuikon ympärille ja siinä onnistuin ihan hyvin. Sain valmista putkiloa, mutta toinen juttu on pujottaa nappikuulokkeen johto putkilon sisään. Neulomalla jälki on mielestäni kauniimpaa, virkkaamalla nopeampaa. Kyllähän virkkaamallakin saa siistiä jälkeä, kunhan malttaa tehdä tasaista jälkeä. Käytän nyt näitä jonkin aikaa, puran ja teen uuden putkilon sitten joskus.

En yleensä laita linkkiä muihin kuin omiin juttuihini (ja joskus blogiystävieni), mutta tässä on se alkuperäinen neulomisohje, joka menee City-lehden muut blogit -otsikon alle. Minulle tuo on ihan vieras ympäristö ja halutakseen kommentoida, sinne pitää kirjautua. Haluaisin kuitenkin täällä kiittää blogikirjoittajaa (Tasajora?), joka on nähnyt kovasti vaivaa videoimalla yksityiskohtaisesti neulomisohjeen.

3 kommenttia:

 1. Heh, pitäisköhän kokeilla. Sotkuongelma on todellinen ja hermostuttava. Seuraava käsityö Miss Marplen seurassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Mulla on monta nappikuuloketta mennyt toimettomaksi ehkä juuri siksi, kun johdot ovat tarttuneet vetoketjuun.

   Poista
 2. Minä en saa nappikuulokkeita lainkaan korviin, on niin pieni korva-aukko. Loistoidea siis kuitenkin.

  VastaaPoista