sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Salamancan katedraalit ja kasvisravintola, Espanja 2. päivä

Kakkonen ja Hanna, nuo mainiot oppaamme tulivat seuraavana päiväänä luotsaamaan meidät kävelyretkille eri kohteisiin. Salamancana keskustassa on katsottavaa muutamaksi päiväksi ja kävellen paikkoihin tutustuu mukavasti.


Koululaisia  menossa Katedraalin torniin

Katedraali Ponte Romano-sillalta

Tormens-joki virtaa kaupungin halki

Sillan sammalkuviointia

Haikara etsii syötävää


Ponte Romanon silta toisesta päästä

Katedraali on myös katukiveyksessä

Ajattelimme kiivetä katedraalin torniin katsomaan maisemaa vähän korkeammalta, mutta sama suunnitelma oli koululaisilla, joita oli pitkäksi jonoksi asti. Siispä jatkoimme matkaa Ponte Romanon sillalle ja katselimme katedraalia vähän kauempaa.

Uuden katedraalin rakentaminen alkoi jo 1512 avattiin 1733. Vanhan rakentamisesta tulee ikää lähes 900 vuotta.


Katedraalin ylätasanteella

Näkymää Salamancaan tornistaTarkkasilmäinen näkee täälläkin haikaran
Alastulo on haastavaa


Jälleen maan kamaralle. Tuollakin ylätasanteella käytiin


Kun palasimme takaisin aukiolle, oli jono katedraalille huvennut muutamaan ihmiseen. Niinpä pääsimme kipuamaan kapeita portaita kohti korkeuksia. Kiipeäminen on kohtalaisen helppoa, mutta kokemuksesta tiesin, että alas tuleminen on rasittavampaa. Esikoinen sai alas tullessa tuskallisen krampin jalkaansa. Ei tunnu kivalta sellainen. Seuraavana päivänä muiden jaloissa tuntui kiipeämisen rasitus, mutta yllättäen minulla ja Kolmosella ei. Kolmonen pelaa jalkapalloa ja minä kyykistelen sen verran pihalla, että kai siitäkin on apua, ja onhan minulla ollut noita liikuntaharrastuksia, mutta niin on nuorisollakin. Ihmettelen suuresti.

Tapakset maistuu
Syöminen vain on niin ihanaa. Kävelyurakan jälkeen maistuivat tapakset. Shoppailemassakin kävimme. Ostin yhden puseron hätäpäissäni. Se oli aika kallis, mutta seuraavat pusero-ostokset sitten olivatkin todella edullisia.

Päivällinen syödään Espanjassa 21 aikoihin, joka meikäläisestä tuntuu kovin oudolta. Toisaalta siestan takia yöelämää vietetään arkenakin suhteellisen myöhään ja kaikkeen tottuu. Kakkonen tilasi meille pöydän El Laurel -kasvisravintolasta, jonne meillä oli tarkoitus mennä edellisenä päivänä.


Ihana salaatti

Täytetty ohukainen

Jälkiruoka crema de limon

Suklaajälkiruoka ja taustalle paras smoothie ikinä

Nyt ei tarvinnut ruokaan pettyä. Päivän kolmen ruokalajin menu, viini ja leipä maksoi 10,50 €. Kaikki oli erinomaisen herkullista. Tilasin runsaan salaattilautasen, pääruuaksi crepes carnelino ja jälkiruokana crema de limon.

Matkalla kotiin ja mikäpä se näkyy joka puolelle. Katedraalipa tietenkin.
Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti