sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Salamanca, Espanja, espanjalainen perunamunakas

Kolmantena päivänä kiertelimme kaupungilla ja poikkesimme vaatekaupoissa. Normaalisti inhoan kaupoissa käyntiä ja vaatteiden sovittamista, mutta nyt oli jotenkin hyvä moodi päällä ja teinkin mielestäni ihan hyviä ja edullisia ostoksia.


Ostokset maksoivat n. 30 €

Viini oli halpaa

Iltaa varten kävimme täydentämässä ruokavarastoamme. Nämä ostokset maksoivat n. 30 €! Kokeilimme erilaisia halpoja viinejä, joita sai päivän tarjouksessa 5,50 €/2 pulloa (norm. 3,20 €/pullo). Viini oli mielestämme yhtä hyvää kuin Suomessa n. 10 € maksava pullollinen.

 Espanjalainen perunamunakas

Sipuleita keitetään jonkin aikaa öljyssä. Perunat kuoritaan, pilkotaan pieniksi ja niille ripotellaan suolaa

Perunat lisätään sipulien joukkoon ja keitetään kypsiksi öljyssä

Rikotaan neljä munaa, vatkataan ja maustetaan

Kun perunat ovat kypsiä ne nostetaan pannulta

ja ylimääräinen öljy kaadetaan pois

Sipulit, perunat ja munat kaadetaan takaisin pannulle

Munakas käännetään. Lautanen tai sopiva kansi on hyvä apuväline. Paistetaan hetki myös toiselta puolelta.

Valmis perunamunakas

Iltapäivällä rouva Vuokranantajan tuli opastamaan tyypillisen espanjalaisen perunamunakkaan valmistamista. Tullessaan hän toi itse valmistamansa muna-kermajälkiruuat (natillas) mukanaan. Ai niin, ja ensimmäisenä päivänä hän oli lähettänyt miehensä mukana suklaajälkiruuat (coulant de chocolate). Aivan uskomatonta!

Torstaina oli joku juhlapäivä ja kaupat olivat kiinni. Kakkosen perhe oli kutsunut meidät lounaalle. Ei pääse normaalilla turistimatkalla ruokailulle ihmisten kotiin. Tällainen kutsu toi matkaatamme lisää unohtumattomia elämyksiä. Ruokana tarjoiltiin täytettyjä kananmunia, salaattia, kanapaellaa, riisiverilettuja sekä kahvia ja jäätelöä.

Illalla sitten vain laiskottelimme ja pelasimme lempikorttipeliämme, huutopussia.

Jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti