torstai 15. tammikuuta 2015

Ykkönen

Kun Kakkonen lähti maailmalle, laitoin linkkejä vanhaan blogiini (Hallittua kaaosta) hänestä kertoviin lapsuusjuttuihin. Olen itsekin unohtanut, mitä kustakin viidestä kalleimmasta aarteestani ja kahdesta rakkaasta tyttärestäni olen kirjoittanut. Löytääkseni paremmin aikaisemmat juttuni Vuodatuksen blogista, päätin tehdä jokaisen lapsen lapsuusmuistelusta pienen yhteenvedon ja linkit aikaisempiin postauksiini.

Ykkönen täyttää pian jo 22 vuotta. Meidän yhteinen juttumme on teatterissa käynti. Joskus mukaan tulee myös Ykkösen toinen mummo, joka harrastaa näyttelemistä. Kivoja taapaamisia ovat ne olleet. Viimeksi kävin Ykkösen kanssa katsomassa sekä Kansallisteatterin että Helsingin kaupunginteatterin Vanja enon ihan vain vertailun vuoksi.

Ykkönen on itsekin pienestä pitäen ollut esiintyyvä taiteilija. Käden taidot on hänellä myös hallussa.


Mummelin lapsuudenkuva, 

josta Ykkönen on vuosia sitten piirtänyt muotokuvapiirroksen

Nainen on nainen aina vain

Askartelua pikkusiskon kanssa

Piirustustuokio

Kotileikki mummolassa
Minusta on aika mukavaa lukea uudelleen näitä juttuja ja kommentteja vuosien takaa. Useimmat kommentoijista ovat vieläkin blogiystäviäni.

R-kirjain hukassa
Asia selvä, lapsen pitää saada vene
Tästä kuvasta on lapsiparalla ollut harmia. Piirustustunnilla hän etsi Goolesta kuvaa Picasson Sinisestä veneestä. Ensimmäinen hakutulos oli tämä. Hakukone osasi hakea kuvaa varmaan siksi, että olen blogissani kirjoittanut sekä Picassosta että veneestä ja onpa postauksessa myös Sininen kollaasi. Enää se ei onneksi tule ensimmäisenä hakutulokseksi. Mahtaako sillä haulla ensinkään enää löytyä koko juttua.

Kun Ykkönen oli kaupan kassalla töissä, tuli sinne ihan ilmielävänä oikea Pekka Pouta. Ykkönen kertoi Poudalle tämän tarinan lapsuudestaan. Sääprofeetalta ei ollut nauru loppua tarinan kuultuaan.

Ykkösestä tuli aikuinen


Poskimaalaus

Mitähän jännää sillä joulupukilla?

Sirkkusilmät matkalla Kuusamoon

Kuusamossa oli paljon lunta

2 kommenttia:

  1. Kun blogin nimi on näin jotain ihanaa, niin minähän tulin ja jäin. Mummini 93v joka asuu yksin ja kutoo meidän koko perheelle vieläkin koko ajan villasukkia on minulle kaikki kaikessa <3
    Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Tiia K, sydämellisesti tervetuloa jäämään! :) Kiitos kauniista sanoistasi! Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista