torstai 22. tammikuuta 2015

Esikoinen

Minulla on kaksi tytärtä ja jottei jäisi epäselväksi, niin Esikoinen on heistä ensimmäinen eli vanhin. Esikoinen on Ykkösen, Kakkosen ja Kolmosen äiti. Vävykulta on hänen miehensä ja lapsukaisten isä.

Meillä on Esikoisen kanssa tänä kevätkautena kaksikin yhteistä harrastusta viikottain. Olemme jo vuosia harrastaneet yhteistä äiti-lapsiliikuntaa eli afrikkalaista tanssia ja nyt uutuutena liityimme elokuvakerhoon. Esikoisen perhe asui muutaman vuoden Sipoon korvessa, mutta nyt kun ovat taas muuttaneet lähemmäksi sivistystä tuli viimeksi mainittu harrastus mahdolliseksi

Elokuvia olemme harrastaneet aikaisemmin kumpikin tahollamme, mutta nyt sain houkuteltua Esikoisen yhteiseen katselutuokioon. Kun olin nuori, ei televisio ollut niin itsestäänselvyys kuin nykyään. Silloin tuli käytyä elokuvissa jopa parikin kertaa viikossa, joten vanhoja filmejä olen nähnyt paljonkin. Esikoinen taas on aika haka näissä uusissa ja kun hän näki elokuvakerhon ohjelman ei siinä oikeasti tarvinnut kovasti kättä vääntää, kun hän itsekin innostui.

Kesäisin olemme koko klaani eli Esikoisen ja Kuopuksen perheet yhdessä mökillä. Siellä saamme nauttia Vävykullan ihanista herkuista. Jouluaatto Esikoisen perheen herkkupatojen äärellä on yksi traditioistani.

Naisten puolukkaretki syksyisin on meidän suvun naisten perinne. Minä ja Kuopus poimimme puolukat ja Esikoinen lämmittää saunan ja valmistaa herkkuaterian.

Tässä vähän aikaa sitten kirjoitinkin Esikoisen lapsuuden lintuharrastuksesta. Alla on linkit vanhan blogini Esikoista koskeviin lapsuusmuisteluihin:
Lahja Esikoiselle

Tänä jouluna pakettikääreet kierrätysmateriaalista

Joulukattaus

Lautasmalli Esikoisen herkkuateriasta: possupataa, sienipaistosta, salaattia ja perunaa


Naisten puolukkaretken satoa

Järvellä on sumua.

Iltarusko Juhannuksena. Ehkä eniten olen kuvannut tätä maisemaa mökillä, laituri, järvi ja tervaleppä

Juhannuksen salaattitarjotin Vävykullan veljen valmistama (sukuvika herkkuruuat)


4 kommenttia:

 1. Katselin uutisista juttua yksinäisistä kiinalaisista miehistä, johon yhden lapsen politiikka on johtanut. Miten niin viisaat ihmiset kuin kiinalaiset eivät ole osanneet ajatella sitä, minkä suomalainen kansanviisauskin tietää: kyllä likoilla poikia saa. Me tyttärien äidit tiedämme sen ja olemme mielissämme, jos käy niin hyvin kuin sinulle ja minulle: Vävykulta on vähintäänkin yhtä hyvä kuin itse kasvatettu poika!

  VastaaPoista
 2. kuulostaa mukavalta nuo Teidän yhteiset harrastukset. silmiä hivelevän kauniit kirjoneulesukat kutimissa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, eikös vain olekin mukavia harrastuksia meillä.

   Mulla on viimeaikoina ollut kovassa käytössä kirja: Perinneneuleita. Sieltä yritän soveltaa malleja kirjoneulesukkiin.

   Poista