lauantai 17. tammikuuta 2015

Kolmonen

Silloin, kun Ykkönen ja Kakkonen olivat pieniä, olen varmaan kuvannut heitä enemmän kuin ketään milloinkaan. Minulla on 7 albumillista pelkästään heidän kuviaan ja yhteen niistä albumeista mahtuu noin 120 kuvaa (7x120 = aika paljon). Edes nyt digiaikana ei muista lastenlapsistani ole kuvia näppäilty sellaista määrää.

Kolmonen on Esikoiseni nuorimmainen. Hän täyttää pian 12 v. Oikea ikiliikkuja energiapakkaus, ahkera apulainen ja jalkapallon pelaaja.

Kolmosen kanssa olen kuitenkin ollut ehkä enemmän ensimmäisen vuoden aikana kuin muiden lastenlasteni. Esikoiseni näet meni äitiysloman jälkeen töihin ja niin pientä lasta ei vielä saanut kielikylvyn päivähoitoon. Mummo siis kokopäiväiseen hoitovuoroon, vaikka hieman hirvitti.

Lähdimme Esikoisen ja kolmen lapsen kanssa käymään Tanskan Legolandissa, jossa sain tutustua pienokaiseen ja hieman esimakua hänen päivärytmistään.


Mummelin tuleva hoitolapsi harjoittelee kameraan katsomista

Ykkönen, Kakkonen ja Kolmonen yhteisenä ensimmäisenä jouluna

Legolandissa oli hienot lastenhoitohuoneet

Vauhtia jo pienestä pitäen


10, (pikku)nainen kuin unelma


Lapsityövoimaa käytetään saunan kuistin pesemiseen ennen maalausta. Serkukset Nelonen, Kolmonen ja Vitonen tositoimissa.

Serkukset Nelonen ja Kolmonen ovat olleet mummelin, eli letitysvastaavan käsittelyssä

Seuraavat linkit menevät vanhan blogini (Hallittua kaaosta) Kolmosesta kertoviin tarinoihin. Linkit aukeavat uuteen ikkunaan.

Hammaslääkärissä

4 kommenttia:

  1. Hienoa kun selvisit ilman leukkausta ja nyt taas kaikki hyvin:)) kirjoitit mieluusti lukevasi vanhoja postauksia, totta, olen itse pitänyt blogia vasta vähän aikaa, mut jo nyt huomannut saman. varmaan lapsesi ja lapsenlapsesikin osaavat arvostaa näitä Sinun juttujasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona, tuo reissu meni onneksi ilman leikkausta. Perjantaina sain kyllä kutsun uusiin kuvauksiin kuukauden päästä. Toivotaan, ettei mitään ikävää!

      Kaikille äideille ja mummoille ehdotan, että kannattaa kirjoittaa lasten sanomisia ja tekemisiä muistiin. Sitä aina ajattelee, että kyllähän tuon nyt muistan, kun oli niin mukava juttu, mutta ei se vaan niin mene. Videoin Ykköstä ja Kakkosta pienenä aika paljon. Nyt ne lapsuusvideot ovat parasta, mitä mummolasta löytyy Niitä jaksetaan katsoa aina uudelleen ja uudelleen.

      Poista
  2. Wau olet kyllä mummo vailla vertaansa. Ja lapsenlapsista on tullut ihanan läheisiä. Nostan hattua Legolandreissulle ja teillä ollut siellä varmasti aivan mahtavaa, olisi joskus todella mukavaa päästä sinne.

    Iloista sunnuntaita ja toivottavasti sinulla oli mukava leffapäivä eilen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia, kiitokset taas kauniista sanoistasi. Kiva, jos se läheisyys välittyy näistä jutuistani. Kaikki ovat kovasti rakkaita.

      Oli mukava leffapäivä. Joel & Ethan Coen: Inside LLewyn Davis. Tänään mennään Halosenniemeen katsomaan Yksi laulu yli muiden.

      Iloista sunnuntaita!

      Yritin eilen kommentoida, sitä sun vastoinkäymis-juttua, mutta mulla tökki netti, enkä päässyt.

      Poista