torstai 12. kesäkuuta 2014

Viimeinen päivä Islannissa

Viimeinen päivä Islannissa oli vapaapäivä, jolloin jokaiselle jäi vielä mahdollisuus käydä ostoksilla, uimassa, ratsastamassa islanninhevosilla tai lähteä valasretkelle. Valitsin valasretken.

Kilpailijan vene lähdössä samoille apajille
Pukeutuminen valasretkelle

Avaruusolioita

Tärisen innosta

Lämpimät haalarit matkan ajaksi ja meripahoinvointipilleri kuului retken hintaan

Kaikille ei kelvannut haalarit
Monenlaista pukeutumista, mutta ehdottoman tarpeelliset olivat lämpimät haalarit, jotka suojasivat kylmältä tuulelta. 
Tuuli oli melkoista ja tukevat jalkineet hyväksiOi, suula!

On se suula

Valaita ei sillä reissulla näkynyt, mutta delfiinejä näkivät ne, jotka pääsivät kaiteen viereen. Minä en päässyt, kun oli ihmismuuri edessä. Niinpä kuvailin sitten lintuja. Näin lunnin laskeutuvan veteen, mutta en ollut tarpeeksi nopea ja sitten se hävisi meren laineisiin kuvaajan ulottumattomiin. Suulaparvea oli mukava seurata, kun yksi toisensa jälkeen syöksähteli rajusti kaloja noutamaan. Yksi lensi aika läheltä ja lopun päivää olinkin innoissani, kun sain suulan tallennettua kameraani.

Reykjavikin taloja


Loppupäivän kiertelimme vielä Reykjavikin viehkoja taloja kuvaamassa ja nauttimassa herkulliset leivonnaiset kahvikupposen äärellä.
Koti on tuolla jossain alhaalla

Seuraavana yönä oli herätys klo 3 ja lähtö Keflavikin lentokentälle.

Erityiskiitokset järjestäjille onnistuneesta matkasta ja matkakumppaneille mukavasta matkaseurasta! Olisi mukava päästä Islantiin uudelleen vaikkapa eri vuodenaikoina.

Matkakäsityöna valmistuneet islantilaiset pohjalliset sopivat juhlakenkiin

2 kommenttia:

  1. Taatusti mielenkiintoinen matka. Islanti, maa jonka tietää mm. koulukirjoista, mutta joka ei ole ns. matkailumaa, oletan. Pari tuttuani on toisaalla ollut tuolla vuosia sitten ja ylistivät myös kokemustaan ainutlaatuiseksi.
    Sinä näyt menettäneen sydämesi Islantiin, enkä yhtään ihmettele, kun katson kuviasi.

    VastaaPoista
  2. Jonkun toisen linkin kautta tulin tänne omaan Islannin matkamme kertomukseen. Kiitos Orvokki kommentistasi, vaikka vasta näin myöhään sen huomasin. Näköjään kesällä 2014 olen ollut mökillä tavoittamattomissa, joten kommentteihin vastaaminen on jäänyt. On se vain mukava, että olen tästäkin matkasta tehnyt kertomuksen. Kiva muistella myöhemminkin upeita kokemuksia.

    VastaaPoista