lauantai 7. kesäkuuta 2014

Käsityömatka Islantiin 3.

Kolmas matkapäivä

Koska kyseessä oli käsityömatka, niin maisemakuvia kaipaavat saavat vielä hetken odottaa.

Kolmantena päivänä pääsimme bussikyydillä vierailulle eri käsityökohteisiin, joista ensimmäinen oli Virka-tilkkukauppa. Oikea tilkkutähtitaivas harrastajalle. Minä en koskaan ole tehnyt ensimmäistäkään tilkkukäsityötä, mutta nyt kyllä kihelmöi, osaisinkohan!

Kaupan alakerrassa oli uskomattoman upea tilkkutäkki- ja tarvikemyymälä. Yläkerrassa oli muita kankaita ja tarvikkeita, mutta sinne en malttanut jäädä kuvaamaan.

Jo rapuissa alakertaan piti pysähtyä ihastelemaan. Ensimmäiset kuvat ovat hieman hämäriä, koska käteni tärisi innosta, enkä tietenkään kamerasta huomannut epätarkkuutta.

Tilkkutäkkitaivas

Tilkkuja lajiteltuina väreittäin

TilkkutäkkimallejaPakottain ihania sävysävyyn -kankaita tilkkutäkkeihin


Matka jatkui paikalliseen kotiteollisuusyhdistykseen, jossa järjestetään myös kansallispukukursseja. Vanhan kansallispuvun valmistaminen kestää 3-5 vuotta, että hetkessä ei synny arvokas kansallispuku. Vieraita oli vastaanottamassa joukko taitavia naisia, joilla oli itse valmistetut kansallispuvut yllään.

Kotiteollisuusyhdistyksen kansallispukujaTämä villapaita nosti mieleen muistoja. Olen joskus vuosia sitten neulonut Esikoiselle samanlaisen.
Seuraavana oli vuorossa Alafossi villakauppa Mosfaellbarissa, jossa oli monenlaista villapaitaa tarjolla. Itse ostin sukkalankoja ja lunni-jääkaappimagneetteja.
Islantilaisia villapaitoja


Lasitaidetta


Kävimme myös lasigalleriassa, jossa ei saanut kuvat, mutta pari kuvaa kuitenkin otin. Näitä esineitä oli tarjolla myös lentokentän myymälässä, että en varmaan hirveän suureen syntiin langennut kuvatessani.
Loppu iltapäivä oli vapaata kiertelyä kaupungilla
Suomi PRKL-kauppa

Kravaatinsolmimisohjeita talon seinässä
Reykjavikin musiikkitalo ulkoa ja sisältä


Kävimme matkakumppanini kanssa tutustumassa Reykjavikin musiikkitaloon, joka olikin varsin vaikuttava.Jatkuu...

4 kommenttia:

 1. Entäs tämä sitten! Käsittämättömän käsintaitavia ihmisiä on maailmassa!! Kiitos Vallaton hienosta kuvasarjasta, joka ihan mykistää katsojan. Oliko kevät hyvä aika Islanninmatkaan sään puolesta, ainakin kuvissa on aurinkoista, mutta oliko kylmää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli noi +10 astetta, kun täällä oli helteet. Sää vaihtuu siellä päivän aikana auringosta sateeseen ja tuulikin on aika tehokas :) Toisaalta oli käsketty ottaa lämmintä vaatetta ja sadetakki, että ihan mukavaa ja raikasta meri-ilmaa, Sateenvarjoa ei suositeltu, koska siellä tuulee melkein aina.

   Poista
 2. Voi kertakaikkiaan! Voi kertakaikkiaan, mikä reissu sulla on ollut!! Nyt menen tutkimaan jokaisen kuvan! Olen aina kaivannut Islantiin!! Miten voi kaivata, jos ei ole koskaan siellä ollutkaan, mutta kaipaan vaan!

  VastaaPoista
 3. Mulla oli ihan samanlainen tunne, että olen aina kaivannut Islantiin. Nyt sinne pääsin ja aloin kaivata uudelleen.

  VastaaPoista