maanantai 27. toukokuuta 2013

Toukokuun 27.

Rhododendron 'Ingrid Mahlquist'in värinmuutos 19 - 27.5.2013. Apua tänään kukassa oli kaksi etanaa. Kiireesti etanankeräyspurkki esiin ja otukset sinne.

Nämä pikkuruiset taimet vaativat tarkkaa silmää ja tietoa, mistä etsiä:

Hosta 'Dew Drop' on jo neljä vuotias.

Täällä jossain pitäisi olla pikku hosta 'Remember Me'. Minäkään en tähän hätään sitä löydä. Liekö elossakaan.

Tarhalapinvuokko Dryas x suendermannii

Tätä kuvaa ei ehkä ymmärrä kuin kasvihörhö. Kuvan pikkuriikkinen hostan siementaimi, 'Lemon Lime' on pääosassa muuripenkin ulkopuolella, emo on penkin sisäpuolella keskellä.

Tämän piti olla kerrattu, pinkki idänkurjenpolvi Geranius himalayense, mutta ei siltä näytä


Vuorijumaltenkukka Dodecatheon meadia tänään (yläkuva). Kaksi vuotta sitten siinä oli näin paljon kukkia (alempi kuva).

Pitsimyssy Tiarella


Tulikellukka Geum coccineum 'Borisii'

7 kommenttia:

 1. Ihanuuksia! Ahkeruuksia!

  Tulikellukka, kiitos muuten kukannimestä, olen aina tuntenut tuon kukan mutta en koskaan tiennyt nimeään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Vilukissi, eikö olekin ihanaa, että koko ajan opppii jotain uutta. Ja sepä vasta onkin erinomaista, kun luulee joskus oppivansa IHAN uutta, mutta sitten tajuaa, että se onkin sitä vanhaa, joka on jo valunut yli ja tullut takaisin. Mulle käy usein niin, että ai, en ole kuullutkaan ja viikon päästä huomaa, että olin sittenkin kuullut :D

   Poista
 2. täällä yksi kasvihörhö joka myös tykkää varjoliljoista! tulikellukka ei viihtynyt perennapenkissäni kuin pari vuotta, sitten se katosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä minun tulikellukkani onkin aika erinomainen. Ostin sen aikoinaan äitini pihalle ja kun äidin asunto myytiin, ajattelin ottaa pienen ryppään muistoksi. Äidin pihalle se viihtyi tosi hyvin ja näyttää minunkin pihalla menestyvän. Tykkään.

   Poista
  2. Pien oikaisu: ei varjolilja vaan kuunlilja ;)

   Poista
 3. Tulikellukka on minullekin tuttu, oli entisen kodin puutarhassa ja viihtyi hyvin. Huomaan, että joskus vähän kaipaan monia kukkasistani, vaan turha niitä olisi ollut rahata muutossa niin paljon pohjoisemmaksi, eivät olisi pärjänneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika metkaa, että joihinkin kasveihin kiintyy erityisesti. Onkin taito valita kasveja, jotka viihtyvät juuri omassa pihassa. Elinikäinen projekti se taitaa olla.

   Poista