lauantai 18. toukokuuta 2013

Toukokuinen aamukierros pihalla


Mökkireissun jälkeen olen kuumeillut viikon verran, enkä ole jaksanut muuta kuin ihailla ikkunan takaa pihaani ja harmitellut, etten jaksa tehdä mitään vaikka vuohenputket ilkkuvat kaunokukkien lehtiä leikkien. Pari kertaa on ollut pakko mennä pihalle kameran kanssa, mutta tänä aamuna kutsu kuvaamaan oli niin voimakas, että laitan muutaman kuvan näytille.

Pikkuruinen käenrieska on aika söötti (8.5.).

Kevätkaihonkukka ja valkovuokko (12.5.).

Kerrottu valkovuokko saatu Pirjolta vuonna 2010.

Esikoita ja sinertäviä valkovuokkoja, joiden väriä en koskaan saa kuvattua oikeanlaisena.

Rotkolemmikki.

Valkoinen sinikämmen (Glaucidium palmatum var. Laucanthum) on silmäteräni. Olen saanut sen pikkutaimena vuonna 2010 Pirjo-ystävältäni, joka on velho kasvattamaan taimia siemenestä. Viime vuonna siinä oli 6 kukkaa ja tänä vuonna tuplasti enemmän.

Vertailun vuoksi kerrottu valkovuokko ja sinikämmen ja näyttääpä kuvaan mahtuvan narsissi ja kirjopikarililjojakin.

Sinikämmen 7.5. on ilonaihe.

Yleisnäkymä kuistilta pihalle. Keskellä kuvaa on uusin hankintani testissä, voikukanpoistaja. Toimii.

Erilaisia rotkolemmikkejä vuohenputkien ympäröimänä.

Lipstikka on näin muhkea.

Raparperistäkin saisi jo vaikka mitä.

Pussitettu Rosamunda-peruna puskee lehteä.

Viime vuotinen persilja ja muutaman vuoden ikäinen kiinalainen kevätsipuli on näköjään monivuotinen. Olen saanut sen kasvamaan siemenestä.

2 kommenttia:

 1. mukava kuulla et tauti alkaa hellittämään pikku hiljaa. onneksi olet sentään ikkunastasi voinut nauttia pihasi kukkaloistoa. mul muuten sama juttu, kuvissa sinipunasävyinen vuokko näyttää perin vaalealta!
  jännittävää lauantai-iltaa:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain vaiheessa en saanut myöskään esikon punaväriä oikeaksi, mutta se on nyt suunnilleen kohdillaan. Minulla ei ole asian kanssa kylläkään mitään tekemistä.

   Se kirjekuori pääsi matkaan vasti keskiviikkona. Mulla oli sikakalliit talon maalarit sotkemassa kuvioita. Onkohan postikin lakkoillut, kun olisi sen perjantaina kuitenkin pitänyt saapua perille. No viimeistään sitten maanantaina.

   Poista