lauantai 1. kesäkuuta 2013

Kesäkuun 1.

Tarhakotakuusama. Ystäväni muutti viime kesänä kerrostaloon ja toi pihaltaan minulle tämän aarteen. Olen todella iloinen, että onnistuin valitsemaan sille sopivan tuntuisen paikan. Aikoinaan ostin itselleni samanlaisen taimen, mutta se tuli liian märkään paikkaan, eikä selvinnyt edes ensimmäisestä talvesta, saati että olisi koskaan ehtinyt kukkia.

Juhannuspioni

Narsississa monenlaista ötökkää

Tontin avo-ojassa on ihanan paljon kieloja

Kuolanpioni on puhjennut kukkaan

Marja-aroniassa on runsaasti kukkia

Olen kasvattanut nämä amerikanjalavat siemenestä. Ne olisivat kasvaneet mielettömän suuriksi, joten aloitin muutama vuosi sitten hamlauksen. En tiedä, olenko hamlannut ihan oikeaoppisesti, mutta onpa sitten helpompi kaataa, jos eivät tykkää käsittelystäni.

Tulikellukka kavereineen.

Pioni "Kesähamonen" on kukkinut ja tekee nyt siemeniä

Tänään istutin pussiperunat

Maa loppuu kesken ja piti viritellä erilaisia perunankasvatuspaikkoja

'Lady Felicia't odottavat vielä istuttamista tässä vaiheessa

Ensimmäinen unikko


Tämän kuvan kauneutta ei voi ymmärtää kuin toinen poikkeava kaltaiseni. Kaksi oikeanpuolesta kompostikehikkoa on tänään käännetty ja yhteensä niihin lisätty neljä säkillistä hevonkakkaa kerroksittain. Päällimmäinen kerros on uutta valmista kompostimultaa keskimmäisestä kehikosta. Näihin kahteen uusittuun multatuotokseen istutan ehkä kurkun ja kurpitsan taimet. Äärimmäisenä vasemmalla on kompostikehikko, joka on vielä vaiheessa. Kun saan valmiin mullanjämän siirrettyä sopiviin paikkoihin, vaihdan kehikot valmismultakehikon paikalle ja talikoin kompostin takaisin kehikoihin ja lisään hevonkakkaa kerroksiin, työvaihe muistuttaa täytekakun kasaamista. Vuoden päästä on taas ihanaa multaa kasapäin.

6 kommenttia:

 1. päiväsi on ollut onnellinen, sinulle on luvassa hyvä sato syksyllä, kiitos ahkeruuden ja ravinteikkaan kompostimullan. paljon jo kaunista katseltavaa puutarhassasi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsynyt, mutta onnellinen. Tänään sama juttu, koko päivä pihalla.

   Poista
 2. Kompostinteko on lähinnä taidetta :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa noissa kompostikehikoissa kasvaa. Minä tein kurpitsojen alustaksi harjun, jonka kasasin oksasilpusta, puun lehdistä, puoliraa'asta keittiökompostista ja mullasta. Minulla siis kurpitsat saavat paljon raaemman alustan. Istutuskuoppaan laitan sentään multaa, etteivät taimet heti säikähdä. Toivottavasti alusta kelpaa niille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aikoinani tehnyt kohopenkkejä samalla systeemillä. On toiminut vuosia hyvin. Nykyään voi vain lisätä kompostimultaa ja taas pelittää.

   Poista