lauantai 18. toukokuuta 2013

Karannut laituri


Mentiin mökille Helatorstain ja Äitienpäivän viettoon.

Karannut laituri olisi halunnut päästä rantaan, mutta eihän se ilman apujoukkoja onnistunut.


Vettä ei päässyt hakemaan laiturilta, mutta onneksi mökillä on aina pitkävartisia kumisaappaita. Pitäisi varmaan ostaa kalastajan haalarit, niin hyisessä vedessä laiturin huoltotyöt sujuisi vilustumatta.


Apujoukot saapuivat seuraavana päivänä ja saivat laiturin paikoilleen.

Vesi oli 7 astetta, talviturkki tuli heitettyä. Varmaan istuin pulahtamisen jälkeen liian pitkään kuistilla, koska kotiin palattua kurkku tuntui karhealta ja siitä alkoi kuumeilu, joka ei vieläkään oikein tahdo hellittää. Eilen sain lääkäriltä droppia, että varmaan se siitä.

4 kommenttia:

 1. Että laiturikin voi yllättää lähtemällä seikkailemaan järvenselälle. Sellaista se on, kun on paikoilleen sidottu niin mieli tekee karata keväällä edes kerran...hihii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin ovela laituri, kun se on kaksi talvea pysynyt paikoillaan ihan kiltisti, niin nyt se oli irrottanut mutterit siististi kiinnityskarojen viereen ja jättänyt ne rannalle. Vähän sitä tietysti nolotti, kun ei se muistanut, että siellä oli 250 kg painoa ja niin se jämähti tiukasti rannan tuntumaan.

   Meidän vanha laituri oli vähän kevytrakenteisempi. Kerran se oli lähtenyt jäiden mukana seilaamaan vastarannalle. Meillä on niin ihana auraaja ym monitoimimies. Hän oli nähnyt laiturin harharetken ja hakenut sen takaisin kotirantaan. Naapuriapua parhaimmillaan on sellainen.

   Poista
 2. no nyt ymmärrän mistä tautisi hankit, ei 7 asteinen vesi ole viel immeiselle sopivaa;) hauska tarina karkulaisesta, onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. on ihan totta, et tääl maalla naapuriapu pelaa, joskin näillä kulmilla väki on vaihtunut sen verran et meininki on jo muuttunut entisistä "hyvistä" ajoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sitä kastauduttu kylmemmässäkin, mutta ei olisi pitänyt ilman lämmikettä istua kuistilla pyyhe harteilla.

   Poista