maanantai 20. toukokuuta 2013

Toukokuun 20.


Toukokuun jokaisena päivänä riittää ihmettelemistä pihakierroksella. Tämän aamun kuvasaalis:

Rhododendron 'Ingrid Mehlquist'issä riittää ihmetelemistä muutamaksi päiväksi. Nuppu on ensin aniliinin punainen. Kun kukka avautuu se muuttuu vaaleanpunaisesta lähes valkoiseksi. Tänä keväänä on vain yksi nuppu, vuonna 2010 niitä oli seitsemän.

Tarhavarjohiippa Epimedium rubrum

Kuolanpionissa on runsaasti nuppuja

Tämä yksinäinen valkoinen kolmilehti ilahduttaa, kun se on elossa, muut kolmilehteni eivät varmaan ole. Seunanaan aikainen siementaimi pioni "Kesähamonen".

Metsäluteita on paljon. Tekevät lähempää tuttavuutta.

Joku esikko.

Tämä pioni "Kesähamonen" lämpimällä seinustalla kukkii näin aikaisin.

Päärynässä on mielettömästi kukkanuppuja. Tässä murto-osa niistä.

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo pioni kun tosiaan näin aikaisin jo kukkii! Näin viime viikolla yhdessä pihassa vuoripionia joka oli minulle ihan uusi tuttavuus, sekin oli jo isoilla nupuilla<3 Laitoin muuten itsekin pihakierroksella merkille, että päärynässä on tänä vuonna älyttömästi kukkia! Se tietää taas radikaalia raakile harvennusta, vaikka sydämmeni särkyy kun pienet alut pitää leikata pois. No puumme on vielä niin nuori, että se on kyllä sille vaan hyväksi kun ei tarvitse kantaa niin hirmuista lastia:) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin taitaa olla vuoripioni. On se ihana.

   Ai niin, se raakileharvennus. Kyllä tuntuu pahalta. Pitääkö ne raakileet leikata pois? Minä olen huomannut, että niitä kuihtuu kuitenkin ja ne on sitten helppo karistaa pois. Ei taida olla oikeaoppista minun toimintani?

   Poista
 2. pihakierroksia on mukava tehdä:)) meillä aloitti tuomi kukintansa eilen. onpa sinun kuolanpionisi jo iso, minun vasta työntää punertavia lehtivanoja maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuolanpioni on osunut hyvälle paikalle. Ikää sillä on 13 vuotta. Toisessa paikassa minullakin on huomattavasti pienempi. Tosin se on vasta 6 vuotias.

   Poista
 3. Kaunista. Jahka nuo nuput aukeavat, on näky upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuppujen kehitystä on mukava seurata. Tuo rhodo vaatii ihan päivittäisen kuvaamisen :)

   Poista