maanantai 19. lokakuuta 2015

Käsityömatka Kyprokselle, vapaapäivänä

Kyproksen kasveja

Kypros on kasvien paratiisi. Monenlaisia hedelmiä, kauniita kukkia, ihmeellisiä puita ja pensaita. Mandariinit kypsyvät tammikuussa, oliivi loka-marraskuussa, pähkinä- ja sitruunapuita, viiniköynnöksiä, maapähkinät korjataan syyskuussa. Oleantereita. Mirabilis, ihmekukka.
Kuvissa teksti Mikä?, odottaa tunnistusta. Käyn korjaamassa, kun oikea nimi kasville löytyy :)


Mandariinipuu

Oliivipuu

Oleanteri

Mikä?

Mikä

Viereisen puun hedelmiä lähikuvassa

Viiniköynnös

Sterlizia, kolibrikukka

Mikä?

Viereisen puun lehti

Tätä opas kutsui yöjasmiiniksi, en uskonut. Kotona tutkin asiaa, en löytänyt sopivaa määritystä.

Kasviystävät kertoivat, että tämä ja viereinen on ihmekukka Mirabilis. Kasvissa eri värisiä kukkia samaan aikaan.

Maanantai oli vapaapäivä. Hotellimme sijaitsi korttelin päässä Larnakan siististä uimarannasta. Herättyämme kävimme Jiitan (Ensimmäisen Vävykullan äiti ja luottomatkakumppanini) kanssa aamu-uinnilla meressä. Sandaalit tai pistokkaat olisi ollut hiekkarannalla kävellessä mainiot jalkineet, mutta vaatteita ja kenkiä hotellin kaappiin laittaessani, huomasin harmikseni, että mukaan oli tullut vain toinen rantajalkine. Keveinä rantakenkinä oli kuitenkin onneksi uimatossut, mutta nehän olivat yltäpäältä hiekassa uintiretken jälkeen. Rannalta palatessa oli läheisen ravintolan henkilökuntaa suihkuttamassa katua ja saimmekin ystävälliset jalkahuuhtelut ennen hotellille menoa.

Ahkerat naiset matkakäsityön kimpussa
Aamiaisen jälkeen halukkaille näytettiin pari filmiä kyproslaisten käsitöiden historiasta ja nykyisyydestä, jonka jälkeen siirryimme hotellin uima-allastasanteelle jatkamaan matkakäsityötämme. Hotellin johtaja vaimoineen kävi erikseen ihmettelemässä naisjoukkoa ja ihastelemassa sinnikkyyttämme oppia vaikeana pidettyä perinnekäsityötä.


Näillä suurennuslaseilla erottaa neljän langan välin.

Työtä tehdässä pitää osata laskea neljään, mutta jos ei näe! Vieressä vastaus pulmaan.

Ennen matkaa saimme ohjeet, jossa ehdotettiin ottamaan matkakäsityötä varten omat ompeluvälineet ja suurennuslasi. Ajattelin pärjätä omilla laseillani, mutta nähdessäni matkakavereiden toinen toistaan näppärämpiä suurennuslaseja, tulin katumapäälle tihrutessani tarkkaa näköä vaativaa työtäni.

Laitoin poikaystävälle yllä olevan kuvan ja viestin, että jos hän sattuu käymään Motonetissä, siellä olisi kätevät, omien lasien päällä pidettävät suurennuslasit 9,90 €. Olisipa mukavaa tehdä mitä tahansa tarkkuutta vaativaa työtä sellaiset päässä ja molemmat kädet olisivat käytettävissä. Kotiin palatessa pöydällä odotti kuvan näköiset lasit. Jes!

4 kommenttia:

 1. Yöjasmiinin veikkaisin ihmekukaksi, Mirabilis jalapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulastiina, siinähän se lukee viereisessä kuvassa :) Facebookin kautta sain kavereilta ennen postausta apua.

   Poista
 2. Kypros on hieno paikka! Turistipaikaksi rauhallinen. Mukavia muistoja sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannallakaan ei ollut kauheasti tunkua, vaikka lämpimiä päiviä vielä riittää. Meressä oli mukava köydä ottamassa suolakylpyjä.

   Poista