sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Kesäkuun 9.

Kolme päivää sitten juhannusruusussa oli näin paljon suloisia nuppuna

Tänään. Juhannukseen mennessä kukinta on varmaan ohi

Kuten tällä juhannuspionillakin. Alkukesän hetken hurmaa.

Taka-alan vaaleansinisistä iiriksistä tykkään erityisesti.

Kolme eri sinistä siperiankurjenmiekkaa värivertailussa.

Keltainen kurjenmiekka

ja sinapinkeltainen


Päivänliljat ovat parhaimmillaan vain yhden päivän, paitsi jos ihailemisen aloitta nupuista.

Edit 10.6.2013
Kuunliljat ja päivänliljat kuvattu yöllä. Oikeasti näyttivät taianomaisilta, mutta  tunnelma ei välity kuvasta . Pitää käyttää mielikuvitusta.

9 kommenttia:

 1. Ihania kurjenmiekkoja! Olin tänään aivan mahtavilla vaihtari päivillä ja kotiin tuli mm. vaaleanpunainen juhannusruusu <3 Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä päin olit vaihtareilla? Vai oliko se Lohjalla? Sulla on niin pitkä edellinen postaus, että juutun aina johonkin eri juttuun siellä ;)

   Poista
 2. ihana kukkaloisto pihallasi:))
  ps valkosipulit hyvässä kasvuvauhdissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kukkaloistosta piti tulla kertomaan. Illalla katselin ikkunasta pihalle ennen nukkumaan menoa. Kaksi keltaista päivänliljapuskaa näytti illan hämärässä taianomaisilta. Oli pakko mennä yöllä kuvaamaan. En ole vielä purkanut kuvia, eikä ne varmaan kuvassa näytä niin upeilta.

   :) valkosipulit ei vähästä lannistu.

   Poista
  2. hyvin tuo yökuvakin onnistui. odotan jo oikein sitä vaaleaa suviyötä jonka aion valvoa läpeesä kuten aina kesäisin teen;)

   Poista
 3. Olen ihmetellyt niinkö väärin muistan, kun lapsuudessa (Salpausselän takana täältä katsoen) syreenit, kielot ja ruusut kukkivat juhannuksen aikaan. Ja nykyään ne ovat kaikki jo kukkineet aikaa ennen juhannusta. Tää ei siis ole ennen-oli-kaikki-paremmin-juttu, ihmettelyä vain. Onko ilmastomme muuttunut ja kasvit sen mukana - vai muisti mennyt? Mitä sanot, Vallaton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en vielä oikein jaksa uskoa ilmastonmuutokseen. Aina on ollut lämpimiä, kylmiä, sateisia ja sateettomia kesiä ja vähälumisia, leutoja, tosi kylmiä, ja lumisia talvia. Kasvit elävät luonnon kierron mukaan.

   Esim. viime vuonna olin ottanut juhannusruususta kuvan 17.6., jolloin se oli täydessä kukassa. Sitten läksimmen mökille, että en tiedä, kukkivatko enää Juhannuksena. Mökillä taas ruusu kukki juhannuksen jälkeen, vaikka näin minä paikkakunnalla komeitakin puskia oikeaan aikaan.

   Lapsuuden juhannuksesta muistan vain oven viereen haetut juhannuskoivut. Juhannusruusuista ei mitään havaintoa. Kyllä ne kukkivat ja syreenitkin, mutta se kuului kesään.

   Poista
 4. Kukkasten suhteen on ollut rikas kesän alku, ainakin sinun puutarhassasi. Kaikki kukkii.
  Katsoin päivällä naapurin pikkuista juhannusruusua, ei kunnolla nuppujakaan.

  VastaaPoista
 5. Toukokuussa onkin kaikki tapahtunut mielettömän nopeasti. Nyt kesäkuussa uusien kukkien puhkeaminen on selvästi vähentynyt. Jotain kuitenkin, ainakin rikkaruohot ovat riehaantuneet huikeaan kasvuun. Joka päivä saisi olla kitkemässä.

  VastaaPoista