torstai 25. huhtikuuta 2013

Miltä teistä tuntuisi


Minulla oli mielessä ihan toisenlainen postaus, mutta yksi puhelinsoitto muutti suunnitelmani. Laitan sen aikomani sitten joskus myöhemmin. Tänään olen ollut hieman allapäin. Radiosta tuli ihana musiikkikappale, joka 30 vuotta sitten herätti suuria tunteita. Kuuntelin samaa musiikkia nyt jo manan majoille siirtyneen ystäväni kanssa yhtenä uuden vuoden yönä.

Kesken muistelun soi puhelin, jossa erittäin miellyttävä-ääninen mies tarjoaa tuotetta, joka olisi käytettävissä kuolemani jälkeen. Miltä teistä tuntuisi, jos eläisitte elämänne ehtoota ja saisitte puhelun, jossa teille hyvänä asiakkaana tarjottaisiin tapaturmavakuutusta, jossa tapaturmaisen kuolemanne jälkeen omaisille maksetaan 65.000 €, hautauskuluja 3.000 € ja saldoturvaa luottokortillenne, josta tapaturmaisen kuolemanne jälkeen korvataan 1000 €? Niin, Pirkko miltä tällainen tarjous kuulostaa?

Itse hieman hämmennyin, mutta sitten minua alkoi naurattaa. En ottanut vakuutusta.

9 kommenttia:

 1. Tuli vaan mieleen, että miltähän sellaisia tuntuu kaupata puhelinmyyntinä ... tai ehkä joku nuoren kaupustelijan mielestä niiden myynti ei ole sen kummempaa kuin lehtien tai muun mitä nyt puhelimessa kaupustellaan :)
  Ja olihan ajoituskin 'kohillaan' ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Marietta, niin mistä se tiesi just silloin soittaa, tosiaan. Onkohan joku asentanut meille tietämättäni jonkinlaiset mielenliikkeenseurantalaitteet: Ilahdutanpa mummelia, kun on nuin surullinen ja soitan sille, jotta ilahtuupi hän.

   Poista
 2. Hyvä kun kerroit, että tämmöistäkin siis jo puhelimessa kaupataan. Tietää varautua. Enkä ihmettele, jos hämmennyit. Aika rankkaa ottaa yllättäen ja niin eläväisenä kuin olet, kantaa omasta kuolemasta seuraaviin taloudellisiin kysymyksiin. Saas kuulla, milloin meillä puhelimet soi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä välillä suree omaa kuolemaansa, mutta ennemminkin tulee surku omaisia, että mihin ne joutuu kaiken tämän tavaran kanssa. Oishan se tietty heille mukavaa, kun tulisi 65.000, niin sillä jo saisi jonkinlaisen roskalavan hankittua. Toisaalta, ei saisi sairastua mihinkään tautiin, se ei olisi tapaturma ja sittenpä ei rahoja heruisi.

   Poista
 3. aikamoinen soitto, kaikkea sitä myydäänkin puhelimitse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika metkaa. Nyt kun olen nukkunut yön yli, ajattelin josko sittenkin kannattaisi ottaa tuollainen vakuutus. Se olisi voimassa 5 vuotta. Viiden vuoden investointi maksaisi 600 € yhteensä. Olen nyt terve (kopkop) ja jos jotain kuitenkin sattuisi, niin lapsikullat saisivat sievoisen summan. Rahan makuuttaminen pankissahan on nykyään tuottamatonta toimintaa tallettajan kannalta.Sillä rahalla jo palkkaisi lasten hoitajan yms.

   Poista
  2. Mutta ihan oikeassa olet. Puhelinsoitolla en yleensä osta mitään - ainakin yritän olla ostamatta. Tuollainen herätesoitto voi kuitenkin toimia.

   Poista
 4. En usko, että ryhtyisin tuommoista itselleni hankkimaan. Toisekseen kyllä luulen, etten muunlaistakaan vakuutusta enää saisikaan.

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla ainoa vakuutus, mitä elämän ehtoopuolella oleva enää saa. Mulle toi voisi sopia, oon niin tapaturma-altis. Mutta taas mun säkällä en kuolisi tapaturmaisesti, heh. Oli kyllä melkoiset rahasummat! Katselin kateellisena noita sun perunapussukoita...ihanaa, että on ihmisiä, jotka osaavat idättämisen ymv hienoudet.

  VastaaPoista