|
|
'Aune' näyttää kypsältä |
|
|
Kahdessa päärynäpuussa (Aune ja
Pepi) oli vielä runsaasti jäljellä hedelmiä, mutta säilytystilaa
ei enää ollut sokeripäärynöille, vaikka se herkkua onkin. Vein
opettajanhuoneeseen (lukumummi pääsee sinnekin) maistiaisia ja
yhdellä apu-opella sattui samana päivänä olemaan eväänä hänen
mummonsa kuivattamia päärynöitä. Maistuivat makoisille. Siinähän
se vinkki sitten tulikin ja eikun tuumasta toimeen.
Ensimmäisenä päivänä tein ohuita
siivuja toisena hivenen paksumpia. Paksummista tuli mehukkaampia.
|
|
Poistin kannat |
|
|
Leikkasin päärynät vihannesleikkurilla eli mandoliinilla |
|
|
Ohuita siivuja ritilässä n. 5 päärynää |
|
|
Paksuja siivuja ritilässä n. 8 päärynää |
|
|
Pieneksi menevät. Paksut siivut kuivuneena. |
|
|
Ohuita siivuja n. 20 päärynää kuivatettuna |
|
|
Paksuja siivuja n. 32 päärynää kuivatettuna |
|
Syödessä pitää olla malttia. Yksi päärynä on n. 6-7 siivua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti