perjantai 25. syyskuuta 2015

Kuivatut päärynät

Kerrankin ehdin ennen pakkasia ja oravia keräämään päärynöitä, joita tänä vuonna tulikin ennätyksellisen paljon. Aikaisemmin kokeilin raakojen päärynöiden keittämistä sokeriliemessä.



'Aune' näyttää kypsältä

Kahdessa päärynäpuussa (Aune ja Pepi) oli vielä runsaasti jäljellä hedelmiä, mutta säilytystilaa ei enää ollut sokeripäärynöille, vaikka se herkkua onkin. Vein opettajanhuoneeseen (lukumummi pääsee sinnekin) maistiaisia ja yhdellä apu-opella sattui samana päivänä olemaan eväänä hänen mummonsa kuivattamia päärynöitä. Maistuivat makoisille. Siinähän se vinkki sitten tulikin ja eikun tuumasta toimeen.

Ensimmäisenä päivänä tein ohuita siivuja toisena hivenen paksumpia. Paksummista tuli mehukkaampia.



Poistin kannat

Leikkasin päärynät vihannesleikkurilla eli mandoliinilla

Ohuita siivuja ritilässä n. 5 päärynää

Paksuja siivuja ritilässä n. 8 päärynää

Pieneksi menevät. Paksut siivut kuivuneena.

Ohuita siivuja n. 20 päärynää kuivatettuna

Paksuja siivuja n. 32 päärynää kuivatettuna
Syödessä pitää olla malttia. Yksi päärynä on n. 6-7 siivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti