sunnuntai 1. elokuuta 2021

Yrttisuolaa 2

 

Viime vuoden loppukesän yrttisuolakokeilut jatkuu.



Talven aikana tein muutaman annoksen kuivatuista yrteistä, mutta paras sekoitus (ja tuoksu) tulee mielestäni tuoreista suolan kanssa kuivatettaessa.


Karhunlaukka

Nyt vuorossa oli kevään ja alkukesän ainekset. Aineksia oli nypittynä 3 litraa ja jodioitua pöytäsuolaa vain max 1,25 dl. Eli aineksia oli reilummin ja suolaa vähemmin kuin viime kesän kokeilussa. Menetelmä sama kuin viime kesän kokeilussa.



 Kevään ensimmäinen (30.5.2021) Lipstikkaa, vuohenputkea, ruohosipulia, nokkosta ja karhunlaukkaa. 

Ruohosipulin kukkia ym

 Kesän ainekset (28.6.2021) Valkosipulin itusilmuja, ruohosipulin varsia ja kukkia, käärmelaukan itusilmuja (kajplök), saksankirvelin lehtiä ja kukkia, iisoppia, sitruunamelissaa, käynnöspinaattia, mustaherukan lehtiä.

Saksankirvelin lehtiä ja kukkia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti