keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Vierailu Kotkassa


Lähdin piipahtamaan Kotkassa yhdeksi kokonaiseksi päiväksi. Alunperin oli tarkoitus vain käydä Kotkan taideseuran Pop Up -taidemyyntinäyttelyssä (25.3. - 13.4.2019), koska siellä on ystäväni Marjatta Huuskosen töitä. Päivästä tulikin niin huikea kokemus, että pääni on vallan pyörällä. Marjatan esittely siirtyy tuonnemmaksi, kunhan saan kaikki pitkälti toistasataa kuvaa ja ajatukseni jonkinlaiseen järjestykseen.

Marjatta oli minua vastassa Kotkan linja-autoasemalla. Aluksi kävimme lounaalla, jonka aikana esitin toivomukseni saada kirjoittaa Marjatasta jutun blogiini. Lupasi. Ystäväni oli listannut 12 sen päivän näyttelyä, jotka saattaisi kiinnostaa minua. Kolmeen ehdimme tutustua.

Kotkan veistospromenadi

Kimmo Schroderus, Vello 2004

Matti Peltokangas, Tarrautuminen

Olavi Lanu, Lepäävä pajutyttö

Tapio Junno, Aurinkoon katsoja

Markku Hirvelä, Yökulkija

Kain Tapper, Pylväs ja Marjatta
Lounaan jälkeen kävelimme pitkin Kotkan veistospromenadia kohti kauppakeskus Pasaatia, jossa taidemyyntinäyttely on esillä. Marjatalla olisi ollut sinä päivänä valvontavuoro näyttelyssä, mutta hän oli saanut vaihdettua vuoron toiselle päivälle vierailuni takia.


Kauppakeskus Pasaatin sisäänkäynti, Anneli Sipiläinen, Äiti maan lapset

Kotkan taideseura ry:n myyntinäyttely kauppakeskus Pasaatissa
Marjatta Huuskosen taidetta myyntinäyttelyssä

Marjatta Huuskosen pieniä keramiikkatöitä myyntinäyttelyssä

Myynti- ja taidenäyttelyn ero omien havaintojeni mukaan on ripustuksessa ja teosten hinnoissa. Myyntinäyttelyssä taideteoksia voi saada hyvinkin edullisesti, koska kustannukset ovat pienemmät kuin taidegallerioissa. Myyntinäyttelyssä on 10 Kotkan taideseuran jäsenen töitä.


Leena Laiho ja Marjatta Huuskonen

Leena Laihon töitä myyntinäyttelyssä

Leena Laiho esittelee hauskoja käsintehtyjä kortteja, jotka on tehty...

...kierrätyskorteille joissa on "12 karaatin kultaus", jonka päälle taiteilija on piirtänyt erilaisia kuvia.       (no ei ole 12 karaatin kultaa :) )


Kotkan Merikeskus Vellamo

Leena Laihon näyttely Merikeskuksen kulttuuritila Ruumassa

Leena Laiho, Lähdetkö

Leena Laiho, Aino

Valvontavuorossa oli Leena Laiho (s.1954), jolla on ollut useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä ja parhaillaan hänellä on oma näyttely Kotkan Merikeskus Vellamossa 2.4. - 24.5.2019


Jussi Pirttioja, The ultimate experience/ Äärimmäinen elämys

Jussi Pirttioja, Mummi

Jussi Pirttioja, Hanna

Marjatta ihailee Jussi Pirttioja maalauksia galleria Uusikuvassa
Merikeskuksesta oli lyhyt kävelymatka galleria Uusikuvaan, jossa oli vaikuttava, mielenkiintoinen ja paikoin hiljaiseksi vetävä Jussi Pirttiojan (s. 1988) maalauksia -näyttely (15.3. - 18.4.2019).

Tässä siis pieni raapaisu Kotka-päivästäni. Aikaa piti varata myös Marjatan kotivierailuun, kahvitteluun ja ennenkaikkea tutustumista hänen työhuoneensa ja savipajansa valtavaan kokoelmaan, ennen kotimatkaani iltabussilla. Marjatan työt vaativat jo ihan oman esittelyn. Siitä siis ehkä jo seuraavassa postauksessa.

P.s. Kuvaa klikkaamalla saat kuvan suureksi.

6 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja kiva tuollainen Kotka päivä! Leppoisaa alkanutta huhtikuuta💗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli kiva! Käyn vieläkin ihan täysillä kierroksilla, enkä malttaisi edes nukkua, kun olisi niin paljon asiaa.

      Poista
  2. Sepä oli mainio artikkeli. Lyhyellä visiitillä sait talteen hyviä kuvia ja huomioita Kotkasta, ja olet myös löytänyt tietoa paikkaamaan oppaasi harsua muistia... Kiitos vierailusta, se oli iso ilo! Nyt olet löytänyt tien, ja tulet uudelleen puistoja ihailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväni! Sinne Sapokkaan ainakin pitäisi ehtiä. Harmi, kun olisi ollut vielä niin paljon nähtävää, mutta toisaalta hyvä on ensin sulatella tämäkin vierailu. Hyvin olit varustautunut järjestämään minulle ajanvietettä. Arvostan suuresti.

      Poista
  3. Kiitos Pirkko (ja Marjatta) tästä, sillä "Kotkapäivä" on minullakin suunnitteilla. Seuraan jatkoa mielenkiinnolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Crane! Kyllä matkailu avartaa. Sinne Vellamon museoonkaan ei edes uskallettu lähteä, koska sieltä ei varmaan olisi selvinnyt saman päivän aikana pois. Olen kuullut :D

      Poista