tiistai 26. joulukuuta 2017

Villasukkia jouluksi

Minusta on tullut sellainen villasukan kuluttaja, että kuvittelen kaikkien tarvitsevan villasukkia. Lastenlapset kohteliaasti ilmoittavat, että heillä on kyllä jo aika paljon sukkia, kun kysyn haluavatko kenties seuraavat tekeillä olevat.Joulukalenterisukat Novitan Suomalainen sukkalanka
Ihan vain huvikseni innostuin Novitan joulukalenterisukista. Oli hauskaa avata joka päivä uusi luukku uusine ohjeineen. Kivasti siinä oppi erilaisia kohokuvioita ja pitsineuleita. Jossakin kohtaa ohjeissa oli virhe tai sitten tulkitsin ohjeen väärin. Muutaman purkurupeaman ja uudelleen yrityksen jälkeen sain muutaman vaikean ohjeen tulkittua siten, että ihan kivat näistä tuli. Yhdessä kohtaa silmukkamäärä ei täsmännyt ohjeeseen. Lohdutin itseäni, että ihan hyvässä kohdassa. Nimittäin nilkka on mielestäni liian kapea eli kireähkö, mutta toisaalta sopivissa jaloissa sukat pysyvät tanakasti ylhäällä, eivätkä valu. Valkoinen on kyllä aika hankala väri käyttösukaksi, mutta noitahan voi pitää oikeassa paikassa oikeaan aikaan – ehkä. Sukat päätyivät lahjaksi sukulaiselle, joka ei vielä ollut saanut minun neulomiani sukkia.


Tanskalainen Hjerte sukkalanka on ohutta, mutta kestävää.

7 veljestä on ehkä hivenen liian paksua pikkusukkiin
Pienelle 3-vuotiaalle sukulaistytölle, innostuin neulomaan kahdet sukat, koska hänelläkään ei vielä ole minun neulomiani. Oli aika vaikea päätellä minkä kokoinen pieni jalka on, mutta kengän numeron selvitettyäni tein sitten jalkaterän seuraavan ohjeen mukaan. Näillä sukilla kävellään mahdollisesti liukkaalla kivilattialla, joten ostin jarrusukkalatexia ja töpöttelin sitä sukan pohjiin.

Sukan terän pituus, kun kengän koko esim. 38:

38 x 2 : 3 – 1,5 = 23,83 ~ 24 cm eli sukan terän pituudeksi tulee n. 24 cm

26 x 2 : 3 – 1,5 = 15,83 ~ 16 cm jne.

Helpommalla pääsee, kun piirtää jalan kuvion paperille. Jostain olen kuullut myös seuraavan ohjeen esim. kengän koko – 14 (38 – 14 = 24), mutta pienessä kengän koossa tuo kaava ei mielestäni toimi.Lankana Novitan 7 veljestä ja Impivaara

Toivottavasti ohje oli oikea, kun neuloin Ellinooran lapsenlapselle nämä sukat!

Nyt pitäisi päättää, millaiset sukat neulon arpajaissukiksi.

1 kommentti:

  1. todella kauniita sukkia olet kutonut. lopulta sukkia ei ole koskaan liikaa. itse sain juuri eilen ystävällenijoululahjaksi tarkoittamani koirankarva-lampaanvillalangasta kutomani unisukat valmiiksi. hän saa ne tänään, kun matkaamme yhdessä uudenvuodenviettoon. työn alla on vielä ranteen lämmittimet.
    itsekin piirran aina paperille jalkapohjan, näin varmimmin saa sukasta sopivcan kokoisen. parastahan tietysti olisi, jos voisi aina välillä sovittaa sukkaa saajansa jalkaan.

    VastaaPoista