sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Puutarhalehtiä

Kuvassa vain osa uuden kodin saaneista Kotipuutarha- ja Viherpihalehdistä
Sain yllättäen erinomaisen siivousvimman. Laitoin monta vuosikertaa Kotipuutarhalehtiä Facebookin roskalavalle tarjolle ja heti niille löytyikin noutaja. Sain monta hyllyllistä lisää tilaa käsityöohjeille. Mappeihin laitetut vuosikerrat eivät edes ehtineet kuvaan, kun tajusin, että sellaisiakin oli ainakin viisi mapillista jostain vuosilta 1980-luvulta.

Seuraavana päivänä siivousintoni oli vielä jonkinmoisessa vauhdissa ja katseeni siirtyi lehtihyllyllä Hyötykasviyhdistyksen Pähkylä -jäsenlehtiin, joita on kertynyt niinikään monta vuosikertaa. Sekalaisessa kasassa oli lehdet vuosilta 2001 - 2017. Olin jo laittamassa nekin tarjolle roskalavalle, mutta aloin selata nipussa olleita vanhimpia. Niissä olikin niin paljon hyvää tietoa kasvien kasvatuksesta, viljelykokemuksia, ruokaohjeita ja lajikuvauksia, että pyyhin vain pölyt ja laitoin lehdet takaisin hyllyyn.

Ylimmältä hyllyltä löytyi vielä nippu Pähkylä lehtiä vuosilta 1978 – 2000. Aarteita. Ne pääsivät takaisin hyllyyn lajiteltuna.


Orkideat eivät ole minun juttuni. Olin saanut ystävältäni yhdistyksen vanhoja lehtiä ja ne laitoin tarjolle roskalavalle. Eräs jäsen kehoitti minua laittamaan ne orkidea-ryhmän sivulle, jossa lehdistä on varmaan suurempi hyöty jollekin harrastajalle. Katsotaan nyt, kelpaako kenellekään.
Vanhoille kotiliesille ei ole löytynyt halukasta noutajaa :) No, pihallani on lehtikeräyslaatikko, jonne vielä mahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti