maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pihalla maaliskuussa

Viime vuosina ei maaliskuussa pihalle ole ollut kiirettä, mutta tänä talvena on lunta ollut niin vähän, että kannattaa kierrellä ja tutkia kevään etenemistä. Omalla pihallani on kovin märkää ja routa kohottaa paikoitellen maata, jolloin sitkeitten rikkaruohojen kitkeminen on helppoa. Tänään oli päivällä jo +8º C.

Sammaleita ja ruohomättäitä oli tyrkyllä kasvimaalla ja käytävillä runsaasti, joten juuri nyt oli sopiva aika ottaa pieni bambuharava tehokäyttöön ja puutarhapallilla istuen työ oli kevyttä leikkiä.

Kuusi ämpärillistä tuli kompostiin vietäväksi ja penkin reunat näyttivät lyhyen rupeaman jälkeen kohtalaisen siistiltä.

Rönsyleinikit ovat vielä tiukassa, mutta jos sää jatkuu tällaisena, saattaa jo muutaman päivän kuluttua päästä nyppimään niitäkin helposti. Jos odottaa liian kauan, saa sammaleitten ja rönsyleinikkien kanssa tehdä työtä oikein olan takaa. Kannattaa siis helpottaa kevättöitä ja ryhtyä puuhaan ajoissa.

Tomaattien, chilien ja muutaman tuoksuherneen siemenet olen jo kylvänyt, mutta muut esikasvatettavat saavat vielä odottaa.

Odotellessa voi askarrella sanomalehdestä koulimisruukkuja, jotka mahtuvat pieneen tilaan. Esim. mustia pieniä muoviruukkuja mahtuu kuvan eineslaatikkoon vain kuusi kappaletta, mutta pieniä sanomalehtiruukkuja yli 20. Pikkuruukut teen samalla menetelmällä kuin vähän suuremmat perunapussukat. Ohje löytyy täältä.

Pienet nuokkuvat lumikellot ovat sieviä, mutta kauneus jää helposti huomaamatta. Kortta apuna käyttäen on näkymä jo ihan toinen.

8 kommenttia:

 1. Mainitsin blogissani joitain minulle tärkeitä lauseita. Valitsin joka kuukaudelta vain yhden, joten kaikki erityiset huiput eivät millään päässeet mukaan. SIksi tulin kertomaan kiitokseni lauseestasi suoraan sinulle :) Sinun kommenteistasi löytyi mm seuraava helmi tammikuulta 2013:
  "Niin ja parveke ilman lehmää näyttää kivemmalta ilman kuin lehmän kaa."
  Vain someystävä voi vastata noin :))))

  Olet muuten taas ollut mielessä eilen. Löysimme varastoista vanhoja Bangkok Posti-lehtiä, joita toimme aikoinamme mukanamme. Nyt niistä oli apua kompostipussien teossa, koska Satakunnan Kansa siirtyi tabloidikokoon. EIlen syntyi taas kolmisenkymmentä pussia, joissa Thaimaa on pinnalla ja Suomi sisällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm, oikein miettimällä mietin, että mitä ihmettä olen kirjoitellut. En ollenkaan tunnistanut lehmäjuttua omakseni :)

   Muuten, kun kirjoitin noista pussukoista, sinäkin olit mielessäni :)

   Olen tosi laiskasti viime aikoina lukenut ja kommentoinut suosikkiblogejani. En ymmärrä, miksi tuolla ajalla on niin kiire, ettei tahdo perässä pysyä.

   Poista
  2. Olisi varmaan ollut hyvä heti laittaa linkki tuohon blogikirjoitukseeni, jossa kommentisi oli. Siellä muistelin sitä, miten lapset olisivat halunneet jonkin kotieläminen, mutta emme suostuneet. Olin sanonut, että jos jotain haluatte, niin hommataan sitten lehmä parvekkeelle...
   Lähdit silloin tuohon hassutteluun mukaan omalla kommentillasi.:) Se lisäksi oikealla tavalla tuota höpsöttelyn linjaa, jota aina välillä on hyvä päästää valloilleen, näin someystävien kesken.

   Poista
 2. SIis se linkki: http://mutkimus.vuodatus.net/lue/2013/01/1056-kielteisyys-on-valilla-myonteista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tunnustan. Minä se olin kommentoinut lehmäjuttua :)

   Poista
 3. LInkitin sinut taas blogiini. Siellä voit huomata vaikutteesi...

  VastaaPoista
 4. Huvitti, kun tänään koulin tomaatintaimia noihin pieniin koulimispurkkeihin ja huomasin, että olipa hankalaa. Liian pieni suu on niissä pussukoissa. Tärveltyi muutama taimi. Erään fb-kaverin blogissa on toisenlaisten pottien teko-ohje. Tein muutaman sellaisen pyörittämällä pienen lasipurkin ympärille sanomalehteä. Otin kuviakin askareesta. Pitää vissiin laittaa näytille jossain vaiheessa.

  VastaaPoista