keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kirjoneulekintaat

Kolme vuotta sitten ostin Tallinnan käsityömessuilta nämä ihanat villalangat, joille en ole löytänyt käyttöä. Lanka on aivan liian ohutta ja sukkalangaksi. Neuloin niistä yhdet sukat, jotka hajosivat lähes ensimmäisenä päivänä, joten langat ovat saaneet rauhassa odottaa sopivaa inspiraatiota.

Viime aikoina olen neulonut kirjoneulelapasia ja ajattelin kokeilla lankaa sellaisiin. Sopivaa mallia etsiessäni ihastuin tähän malliin. Minulle tuli heti mieleen kenelle tuollaiset haluaisin neuloa - suloiselle Kakkoselle, prinsessakeijulleni.


Silloin, kun minulla oli kangaspuut, säilytin tässä isossa pärekorissa matonkuteita, lankoja ja kangaspuuvälineitä. Nykyään täältä löytyy lankoja lähes joka lähtöön, kuten ohutta luonnon valkoista villalankaa lapasiin ja vihdoin löytyi myös Tallinnan villalangoille käyttöä koruommelkirjailuun. 
Ajattelin, etten varmaan saa kintaita valmiiksi ennen joulua, mutta tässä ne nyt ovat. En viitsinyt tehdä mallin mukaista hapsureunaa, vaan siistin reunan virkkaamalla muutaman kerroksen.

10 kommenttia:

 1. Ompa kauniit lapaset<3 Minä olen neulonut vaan sukkia, pitäisikin tehdä välillä lapasia! Ja tosiaan virkkaamalla tulee ihanat neunat, mikseipä sitä voisi sukkien reunatkin virkata nätiksi?!

  VastaaPoista
 2. Miustakin malli on kiva. Ajattelin ensin, että en osaa koruompelusta. Silmukoita jäljentäen ajattelin kirjailun olevan helpompaa, mutta kivalta tuo tuntui tehdä noin ja oli yllättävän nopeaa.

  VastaaPoista
 3. Voi mten kauniit!!

  Jouluusta ilua ja oloa ja kaikenlaasta valoosaa ja rauhaisaa miältä täältä Vilukissin uutishuanehelta toivotteloo itte Vilukissi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilukissille ja kaikille muillekin tiätty, toivotan oikein onnellista vuoden jatkoa!

   Poista
 4. Raaskiiko noin kauniita edes käyttää! Jos vaikka sunnuntaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän ne taitaa olla sunnuntailapaset, Ei niillä paljon kurakakkuja viitti tehdä.

   Poista
 5. Hei vain Mummeli, uusin juuri blogituttavuuden pitkän tauon jälkeen!
  Jo vain onkin kauniit kinttaat... ja muutenkin paljon mukavaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva Crane! Olenkin jo kaivannut. Et ole paljon kirjoitellut blogiisi.

   Poista
  2. Aah, sulla onkin uusi blogi. Laitoin talteen.

   Poista
 6. Viehättävä lapasmalli, prinsessalle sopiikin juuri noin sievät lapaset.
  Toivon sinulle mukavaa vuotta 2014

  VastaaPoista