maanantai 28. marraskuuta 2022

Palapelikilpailu


Minut saa melko helposti, ehkä vähän liiankin helposti innostumaan uusista mielenkiintoiseksi kokemistani haasteista. Toki olen lapsena tykännyt palapeleistä ja lasten ja lastenlasten kasvaessa palapelit kuuluvat jonkinlaiseen ohjelmaan vieläkin. Lapsuudesta muistan ehkä parhaiten harvoista leluistani kuutiopalapelin. Siinä oli jokaisella sivulla satuhahmojen kuvat. Ostin saman tyylisen joskus myös perillisilleni.

Vaikka lastenlapseni ovat jo aikuisia, osalle heistä mieluisin joululahja tuntuu olevan palapeli, mitä vaikeampi, sitä parempi. Jokunen aika sitten kuulin, että heillä on porukka, joka kilpailee siitä, kuka nopeimmin saa palapelin koottua. Tuntui mielenkiintoiselta.


Ensimmäinen kilpailupalapelini, aika 10 h 14 min

Helppo arvata, että kun minulle tuli mahdollisuus osallistua palapelikilpailuun, otin haasteen innostuneena vastaan.

Kaksi nuorta ystävääni, jotka toimivat pelin järjestäjinä ja tuomareina ovat uskomattoman viitseliäitä kilpailuja järjestäessään. He näkevät valtavasti vaivaa kootakseen ryhmän, valitessaan pelin, videotapaamisen järjestämisen upeine PowerPoint esityksineen ja tilastoinnin. Tilastointi itsessään on jo niin kunnioitusta herättävä, että heikompaa huimaa. Siinä seurataan esim. pelaajien sijoitusta ja edistymistä yms. He jopa toimittavat pelit kilpailijoille, kuten allaoleva kuva osoittaa. 


Ravensburgerin sponsoroimat pelit kilpailuun 27.11.2022 (kuva lainattu kilpailun järjestäjiltä).

 Peli pelataan etänä ja osallistujia on ympäri Suomen yksi jopa Espanjasta asti. Osallistujat saavat tarkoin suunnitellut ohjeet. Jokainen ostaa itse sovitun palapelin, paitsi nyt kahteen kilpailuun Ravensburger on sponsoroinut pelit. Sovittuna päivänä pelaajat kokoontuvat etänä, näyttävät avaamatonta palapelipussia, saavat pelikoodin, joka pitää nimen lisäksi kirjoittaa lappuun. Valmis peli koodilappuineen kuvataan ja lähetetetään pelin valmistuttua pelituomarille. Sovitun ajan päästä pelaajat kokoontuvat jälleen etänä ja kilpailun tuomari kertoo pelaajien käyttämän ajan ja jokainen kertoo tuntemuksiaan pelitilanteesta. Pelin voittaja, eli palapelin nopeimmin koonnut saa palkinnoksi mukin, johon pelattava palapeli on kuvattu. Aikaisemmin säännöt olivat vielä tiukemmat, koska peli piti kuvata tunnin välein ja laittaa kuvaan myös kellonaika.

Olen virittänyt itselleni kunnon palapelipöydän olohuoneeseen. Valaistus voisi olla vähän parempi.


Minä olen näköjään pelissä mukana siksi, että saadaan kilpailulle reilu häviäjä. Ensimmäisessä 500 osan palapelissä minun aikani oli yli 10 tuntia ja parhaimmalla 1 h 10 min! Seuraavaksi huonomman aika oli 4 h 55 min. Oikeesti noi nuoret ovat koneita ja suhtautuvat peliin vakavan kilpailuhenkisesti. Minulla se on vähän sellaista fiilistelyä, paitsi ihan tosissaan minäkin kilpailun otan, mutta kamppailen vain itseäni vastaan ja yritän kuitenkin parantaa aikaani. Ensimmäisen pelin aikana en edes syönyt. Kaikkia muitakin syitä kuulee, jos peli on mennyt huonosti. On ollut krapula, huonosti nukuttu yö, kehno valaistus, koira hyppii sylissä haitaten keskittymistä yms.Mun harjoittelupalapelitJatkan harjoittelua, koska tammikuussa on jo seuraava kilpailupäivä.

Kyllä, ihan tosissani harjoittelenEi kommentteja:

Lähetä kommentti