torstai 7. huhtikuuta 2022

Makukaurapuuroja kokeilunhaluisille

 

Minulla on ystävätär, joka ihmetteli suomalaisten tapaa syödä aina kaurapuuroa, jonka makuun hän ei yrityksistään huolimatta oikein ollut ihastunut. Annoin muutamia vinkkejä, miten ehkä hänkin oppisi nauttimaan aamiaisesta perheensä kanssa. Nykyään hän pitää kaurapuurosta.

Tässä vinkkini kokeilunhaluisille. Keitän yleensä parin, kolmen päivän annoksen itselleni. Valmis puuro säilyy ihan hyvänä jääkaapissa muutaman päivän suljetussa muovirasiassa. Otan lautaselle sopivan määrän ja vähän lämmitän mikrossa. Vastakeitettynä tykkään kyllä enemmän.

Perus-, pää- ja puuron päälle tulevia aineksia makukaurapuuroihin. Vasemmalta , kuivatuja nokkosen siemeniä, maapähkinävoita, kaurahiutaleita, pussissa karpalorouhetta, kuivattua mangoa, omaa yrttisuola, ja itse tehtyä inkiväärihunajaa

Perusainekset:

n. 1 dl kaurahiutaleita

3-4 dl vettä

omaa yrttisuolaa (ohje klikkaamalla)

n. 1 rkl maapähkinävoita

Mustikkakaurapuuroa

Pääaineksia vaihdellen:

mustikoita pakastimesta (nämä lisään lämpimään puuroon ihan loppuvaiheessa) tai

puolukoita ja/tai karpaloita pakastimesta (näitä keitän hieman pidempään) tai

kuivattua mangoa, jotka liotan yön yli vedessä

Joskus ripautan kuivattua lehtikaalia tai mitä milloinkin tulee mieleen


Mangokaurapuuroa

Mango on herkkuani, mutta suomessa sitä saa vain harvoin tuoreena niin hyvin kypsytettynä, että se maistuisi. Olen löytänyt ja testannut puurossa kuivatettuja mangoja liotettuna ja pidän mausta.


Verigreippiä. Tästä riittää moneen annokseen.

Puuron päälle:

turkkilaista kaurajogurttia,

itse tehtyä hunaja-inkivääriä (ohje klikkaamalla)

joskus kuivattuja nokkosen siemeniä

joskus kuivattua karpalorouhetta

joskus appelsiiniä tai verigreippiä, joista olen poistanut kalvon

tässäkin vain mielikuvitus on rajana


Puolukkakaurapuuroa

Edit 10.7.2022

Eilen tein Chocochilin ohjeen mukaan ihanan vegaanisen raparperi-toscapiirakan. Otin pihaltani kolme raparperin vartta, mutta laitoin piirakkaan vain yhden, joten tänä aamuna kokeilin raparperikaurapuuroa. Kirpeän hyvää oli se. Hunajainkivääri antoi sopivasti makeutta ja verigreippi on aina hyvää.


Raparperikaurapuuro


4 kommenttia:

  1. Olipas tämä kiva postaus, kiitos reseptistä. On kiva saada uusia vinkkejä aamiaiseksi. Syön aamulla yleensä munakkaan, mutta puuro voisi olla kivaa vaihtelua. Mukavaa tulevaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäät. Vaihtelua todella välillä kaipaa aamiaisiin. Mukavaa viikonloppua sinullekin ja iloista kevään odotusta!

      Poista
  2. Kivoja puurovinkkejä! Minä ole kiisselimuija ja rakastan kaikenlaisia marjakiisseleitä kaurapuuron kanssa. Joskus muussaan kypsän banaanin puuron joukkoon ja nautin maidon kanssa.

    VastaaPoista
  3. Joo, kiisselit ja hillot ovat kivaa lisukevaihtelua sekä kaikki marjat ja hedelmät myös.

    VastaaPoista