keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Jarno Sinivaara

Piipahdin eilen Järvenpää-talolla, jonka alakerrassa Galleria Järnätissä avautui keravalaisen taiteilija Jarno Sinivaaran näyttely Kanssakulkijat. Näyttelyn eläinaiheiset taulut on maalattu akryylilevylle. Minulla on ollut ilo seurata taulujen valmistumisprosessia facen ja instagramin feedeissä ja nyt sitten näin niitä näyttelyssä valmiina ripustuksina. Koronarajoituksen takia näyttelyn pitäisi olla auki 25.11. - 21.12.2020. Aukioloajat ma-pe klo 8.00-21.00 (la ja su Järvenpää-talon tapahtumien mukaan). Kannattaa seurata tiedotteita ja luonnollisesti kasvomaski mukaan.

Suuren vaikutuksen taiteilijan työt tekivät minuun Keravan purkutalon näyttelyssä, josta kirjoitin blogiini elokuussa. Keravalla saa Jarnon töitä ihailla myös esim. Päivölän bussipysäkillä (Ke0527) ”Kaikkeuden synapsi”, joka äänestettiin viime vuonna kauneimmaksi bussipysäkiksi. 

Tässä muutama näyttelyn maalaus:


Jarno Sinivaara: Kanssakulkijat


42-vuotias kuvataiteilija aloitti taiteilijan opinnot vuonna 2001, on pitänyt useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä, piti taukoa lähes kuusi vuotta ja valmistui sinä aikana mm. lastenhoitajaksi. Kumarran syvään, koska työ varhaiskasvattajana oli minulle ihan uutta tietoa, vaikka vähäsen olen taiteilijan taivalta seurannutkin :)

Minusta näyttelyjen taulujen nimet ovat usein kiehtovia. Tämän maalauksen värimaailmasta pidin kovin ja ihailin sitä niin pitkään, että kokonaan unohdin nimen katsomisen. Käykää näyttelyssä ja kertokaa se minulle!


Jarno Sinivaara: Kohti taivaankaarta


Jarno Sinivaara: Katsojan silmässä


Jarno Sinivaara: Syli


Jarno Sinivaara: Tiikerin pakokauhu


Jarno Sinivaara: Varoitusajalla


Jarno Sinivaara: Unna II


Tekisi mieli laittaa kaikki näyttelyn taulut esille, mutta enpäs laitakaan. Käykää itse katsomassa ja etsikää sieltä nämä: Palaa kotiin, Lintuperspektiivi, Maankuoren yllä, Lähtemätön jälki, Luottamus, Jahti 216-245! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti