tiistai 4. marraskuuta 2014

Portaan kaide

Kun tuota ikää kertyy pyytämättä, alkoi kuistin jyrkät rappuset hieman hirvittää, kun niissä ei ollut edes kaidetta. Poikaystävä oli joskus heikkona hetkenään luvannut väsätä portaisiin kaiteen, mutta oli unohtanut lupauksensa. Kainosti kyselin syksyn tullen, että onkohan se kaiteen tekeminen kamalan vaikeaa. Pitäisköhän kysyä tarjouksia joltain aidanrakentajalta.

Alkoi sitten tutkia luetteloita, mittaili korkeuksia ja leveyksiä ja puhisi. Kävi hankkimassa puutavaraakin.

Eräänä päivänä ostaa päräytin itselleni uuden auton ja samalla auton noutoreissulla kävimme jo Järvenpäässä hankkimassa aitatolpan jalkoja.

Maalaili, sahasi, mittasi ja puhisi. Ei ollut tyytyväinen työnsä tulokseen, vaikka minä ylistin, että tulee parempaa kuin ammattilaiselta. Sanoi, että tässä on kolmen vuoden toimitusaika.Ei siinä sitten mennyt kuin vajaa kuukausi, kun työhön ryhtyi. Tarkoitti kuulemma kolmen vuoden toimitusajalla sitä, kun ensimmäistä kertaa oli luvannut työhön ryhtyä. Kaupanpäälliseksi sain leveämmät portaatkin. Nyt kelpaa köpötellä rappusissa!


12 kommenttia:

 1. Hiljaa hyvä tulee. Paljon siihen työkaluja kuitenkin tarvittiin, ei ihan joka poropeukalolla ole kotonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Näkisitpä poikakaverin työkalukaupassa. Jos pitää ostaa yksi, niin ostaa varmuuden vuoksi kolme. :)

   Poista
 2. Ensinnä onnittelut uudesta autosta ja toiseksi uusista portaista kaiteineen.
  Sanansa pitävä poikaystävä, tekee minkä lupaa. Ei ollut alkujaan vissiin puhetta aikataulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! On vimosen päälle oiva auto. Harvoin tulee hankittua ihan suoraan pakasta. Rekisterinumerokin on kuin mulle tehty. Helppo muistaa. Miesvainaan nimi ja minä, ostokuukausi ja mun syntymävuosi.

   Joo, ei ollut aikataulusta puhe alkujan.

   Poista
 3. Että minua huvitti. Sain minäkin loppukesästä kuistin portaat, jolla oli sama toimitusaika :) Niitäkin fundeerattiin ihan samalla tavalla vielä viimeiset viikotkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vain sinunkin uusille portaille! Kyllä meidän kelpaa, kun joskus kuitenkin valmistuu. Ja onhan se mukavaa, kun on huolellisesti valmistettu, eikä vain sinne päin.

   Poista
 4. Kätevät poikaystävät ovat kyllä hyvä vaihtoehto. Ei tarvitse aina käyttää sitä toista: kätevät vävyt ja tyttäret, jotka eivät ole tulleet poropeukalovanhempiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skana, juurikin näin. Kätevä poikaystävä on hyvä vaihtoehto. Mulla oli yhdessä vaiheessa hakusessa sellainen, joka ei näe kovin hyvin esim ryppyjä, on minua huomattavasti nuorempi ja kaikkein tärkein, on kätevä käsistään eli ei ole peukalo keskellä kämmentä. Tämä nykyinen täyttää ne kriteerit :)

   Poista
 5. Hyvä hyvä! Ihan ammattimaiselta näyttää tulos. Meillä Mies on nikkaroinut aikoinaan 100-vuotiasta äitiäni varten kaiteita portaisiin niin maalla kuin kotona. Ja nyt ne kummasti kelpaavat meille itselle, ilman ei pärjäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T on niin kamalan kriittinen omille töilleen, vaikka olisi miten hieno tulos muiden mielestä.

   Kyllä vanhemmiten kaiteet tekevät portaista vähemmän peloittavat.

   Poista
 6. Kerrohan, mitä tekisin liian jyrkille parven portaille! Kysy kätevältä kaveriltasi. Kun pelottaa että liukastun ja putoan ja pää halkee kaheks kappaleeks. Askelmat on sillä tavalla pienet, että just ja just kantapää mahtuu alaspäin tullessa. Eli peruuttamalla kuljetaan, kaks vanhaa huppanaa. Tarralevyjä askelmiin laitettu.!!!Terkkuja Hailuodosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo tervehtimässä Tällä rannalla. Jalkaterään nähden liian pienet askelmat ovat aika hurjat. Siinä helposti kellahtaa nenälleen. Poikaystävä hymähteli tyytyväisenä, kun Hailuodosta asti kysellään portaitten korjauksesta. Hän ei kyllä ole sen alan asiantuntija, mutta arveli, että jos rapusta tehdään syvyyssuuntaan leveämmät, se on aikamoinen työ ja vaati kauheasti laskemista. Katsotaan nyt kypsytteleekö ajatusta.

   Poista