perjantai 14. marraskuuta 2014

Ihana inkivääri

Inkivääri on suosikkini. Olen joskus kirjoittanut Inkiväärisoseesta ja hunajasta ja nyt ajattelin uusia inkiväärin ylistykseni.

Kohtuullisen tuoretta inkivääriä
Välillä kaupasta saa aivan kohtuullisen tuoreita ja sileitä inkiväärejä, jota sitten ostankin kosolti. Kerran kauppajonossa eräs nuori mies kysyi, että mihin tarvitsee noin paljon inkivääriä. No siinä jonottaessa ehdin kertoa hunaja-inkiväärisoseesta, jota käytän lähes kaikkeen. Ehkä erikoisinta on laittaa sitä kaurapuuron päälle. Poikaystäväkin on tykästynyt siihen niin, että kerran kun herkkua ei ollut saatavilla, ihmetteli hän, että jotain nyt puuttuu tästä.

Inkiväärisosetta ja hunajaa

Sen soseen lisäksi olisin halunnut inkivääripikkelsiä, jota ainakin sushi-ravintoloissa on ja olen sitä joskus löytänyt kaupastakin, ainakin Japanista. Kysyin kaverilta, joka oli sushi-kurssilla, että tekivätkö inkivääripikkelsiä, mutteivät olleet tehneet. Löysin sitten ohjeen, jota kokeilin. Ihan hyvää siitäkin tuli.


Mandoliinilla suikaloitua inkivääriä

Inkivääripikkelsiä, garia, tai sushi-inkivääriä

Nyt taas hakemalla hain ohjetta. Luulin laittaneeni sen talteen, mutta en löytänyt. Googlettamalla löysin tällaisen hyvän sushi-inkivääri (Gari) -ohjeen Hannelen blogista. Gari oli avainsana :)

Kiitos Hannele!

11 kommenttia:

 1. Pitäisiköhän tutuatua, kun noin ylistät. Nolona tunnustan, etten ole koskaan kokeillut. Inkiväärin kokoinen aukko sivistyksessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi aluksi tuntua aika styrkalta, mutta hunaja pehmentää inkiväärin makua somasti.

   Poista
 2. Kaiva, kaiva se hunaja-inkivääri esiin. Alan kiinnostua. Pitää vissiin kuoria, raastaa ja keittää hunajan kans - vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellinoora, se ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan löytyy tuon lauseen Inkiväärisoseesta ja hunajasta linkin takaa. Laita hiiri toisen lauseen kyseisin tekstin päälle, niin sillä pitäisi päästä ohjeeseen. :)

   Poista
 3. Hunajan kaverina olen joksus inkivääriä teehen raastanut. En osaa käyttää sitä, vaikka tiedän, että olisi nivelille oikein eetvarttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkiväärin käyttö vaatii varmaan vähän totuttelua. Teessä en minäkään siitä erikoisemmin pidä, tai sitten se johtuu siitä, että juon mieluimmin kahvia ja siihen se ei todellakaan sovi.

   Poista
 4. Nuorena tyttönä - siis joskus aika runsaat 50 vuotta sitten - vierailin yhdessä kansainvälisesti suuntautuneessa perheessä, jossa tarjottiin iltateen kanssa hapankorppua ja inkiväärihilloa. Siis ulkomaan hilloakin, puhumattakaan että Suomessa olisi nähty silloin tuoretta inkivääriä. Mutta aika jännä yhdistelmä, johon silloin tällöin olen palannut.
  Sushi-inkiväärikin saattaisi sopia myös hapankorpun tai ruispaahtoleivän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kaupan inkiväärihillossa on aika paljon sokeria. Ostin äskettäin Viron reissulta yhden purkillisen. Ei sekään pahaa ole, mutta tykkään enemmän tuosta omasta versiostani. Joskus, kun viitsin tehdä voileipiä, jossa on esim. jotain leikettä, siinä hunaja-inkivääri on mainiota. Vähän sottaavaa kylläkin, kun kiteisestä hunajasta tulee juoksevaa inkivääriin sekoitettuna.

   Poista
 5. Mielenkiintoista! Pitääpä kokeilla. Auttaa kuulemma haavoihin ja hyttysenpuremiinkin!

  VastaaPoista