keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Toukokuun pihakierros 2.


Kylläpä on ollut monenlaista säätä toukokuussa! On tullut rakeita, sitten oli oikea hellekausi, lähes +30 astetta ja nyt taas vain muutama lämpöaste, iltapäivälämpö +7. Kasvit eivät ole milläänkään, vaikka kukinta oli helteiden aikaan kovin pikaista. Mahtoivatko ehtiä pölyyntyä.

Toukokuun puolen välin tienoilla olin Islannissa vajaan viikon, jona aikana luumut ja kirsikat olivat kukkineet, enkä nähnyt niiden kukkaloistoa, mutta paljon oli kuvattavaa matkan jälkeenkin.

Omenapuu oli hetken juhla-asussaan

Maanantaina kävin vävykullan kanssa ostamassa itselleni uuden läppärin (W8.1 :)), kun vanha pöytäkoneeni suivaitui (= sai tarpeekseen) salaman iskusta. Nyt on sadellut ja sain hyvän syyn harjoitella uudella koneellani.

Aamutuimaan näin ikkunasta outoja väriläiskiä ja kiiruhdin kameran kanssa tutkimaan uutta iirispenkkiäni

Tumma

ja vaalea


Vanhassa iirispenkissä on Ruotsin värit. Tuo keltainen iiris on pari vuotias
Kasvimaa odottaa vielä kylvöksiä, mutta nyt en malta.
Kasvihuoneessa edellisvuotisessa chilissä on runsaasti hedelmän alkuja.
Aikaisin kylvetyt tomaatit eivät oikein edisty, joten kävin vankilan puutarhasta ostamassa uudet taimet. Olivat kuulemma pieniä, kun ihmiset alkukuusta ostivat jo kukka-asteelle ehtineet. Mulle välttää nuokin.

Erilaiset kaali ja salaattikylvöset ovat mallillaan ja osan olen jo istuttanut avomaalle.

Perunat istutettu omenapuun alle
Sinikämmen oli ennen matkaani tuloillaan
ja matkan jälkeen se oli tällainen
Kummastelin möykkyä nurmikolla. Kiikutin sen viereiseen avo-ojaan.
Siellä niitä on, pieniä ystäviä
Ruusukvitteni ja mansikoita


Tarhakotakuusama on hengissä vähälumisen talven jälkeen.
Kinosangervo
Pioni "Kesähamonen" lupailee ennen Islannin matkaa
Eikä se nytkään pettänyt odotuksia 

Kuolan pioni

Ooh, kolmilehti löytyi kevättähtien lehtien kätköistä. Tämä on aarre.

Näistä en kauheasti välittäisi.
Lemmikki on suloinen kukkiessaan. Kukinnan jälkeen siemenet tarttuvat ikävästi vaatteisiin, mutta ei niitä raaski hävittääkään.

Joku öttiäinen oli katkaissut keisarinpikarililjan

5 kommenttia:

 1. Monipuolinen puutarhasi !!! Sitä elämänmenoa seuratessa ei kyllä pitkästy. Viime vuonna emme saaneet parista pienestä puustamme kuin muutaman omenan. Tänäkään vuonna ei näyt paljon kukkia. Saa nähdä...

  Että Islanti! Mies pääse sinne kerran työmatkalle- Esikoinen teki aikoinaan suomikoulua maailmalla monella tekniikalla. Kun Islannin maantiede oli vuorossa, Kotiliedessä (vai Suomen Kuvalehdessä tai jossain muussa) ei pitkänpitkä pääjuttu Islannnista kauniine kuvineen. SIitä saakka Esikoinen on pitänyt Islantia ihmemaata. Saa nähdä, pääseekö hän sinne vielä kerran.

  Onnea myös uudelle koneelle. Tuo muistutus salamien vaikutuksesta on hyvä pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm, on aina niin mukava lukea kommenttejasi. Eilinen ilta menikin linkkejäsi selaillessa. Todella mielenkiintoista pohdintaa äänestämisestä ja elostasi Thaimaassa.

   Islannin matkakertomus olisi seuraavaksi vuorossa. Lupasin sellaisen matkatovereilleni. Kuvia otin kovin hillitysti, mutta yli 200 kuitenkin :)

   Ukkosilmojen aikaan kannattaa näköjään OIKEASTI ottaa töpselit pois seinistä, eikä vain meinata :)

   Poista
 2. Sään hurjat vaihtelut tuovat kevääseen jännitystä. Ihanasti kukkii pihallasi. Oi Islanti! Äskeisen läkähdyttävän toukohelteen aikana uneksin muuttavani Islantiin...Siellä ei varmaan ole koskaan liian kuuma? Odotan mielenkiinnolla matkaraporttiasi :) Ja onnea uudelle läppärille!

  VastaaPoista
 3. vuosi sitten oli noin lämmin toukokuu,, nyt on vaan viileetä ja jaksaa sataa.. upeita kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Kaisumarjatta, olet päässyt tänne asti :) Oltiin pitkä viikonloppu mökillä ja heitettiin talviturkki järveen, +9•C hyrrrrr.

   Poista