sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kuumaa suklaata

Käväisin käsityömatkalla Puolassa. Vaikka en ole kovin perso suklaalle, sain Krakovassa nauttia mielettömän hyvää kuumaa tummaa suklaata ja pannacottaa vadelmakastikkeen kera.

Loput rahat, joita ei enää hirvittävän paljon ollut jäljellä, käytin lentokentällä tumman suklaan hankintaan ja päätin kotona kokeilla juoman valmistamista.

Siinä maitoa keittäessä muistui mieleen tapaus lapsuudesta. Meillä oli vieraita ja äitini keitti kaakaota, pyysi minua katsomaan, josko maito jo kiehuu. Riensin kiireen vilkkaa kertomaan, että ei se vielä kiehu, mutta on ylöspäin tulossa. Äiti oli salamaakin nopeampi, eikä pahempia vaurioita päässyt syntymään.

Päätin testata, miten nopeasti maito kiehahtaa ja otin kameran todistaakseni tapahtuman.

Ou jee, se tulee ylöspäin.


Hupsista, en ehtinyt ottaa kattilaa liedeltä, kun olin niin innoissani keskittynyt kuvaamiseen.

6 kommenttia:

 1. Auts, maito on kyllä todella sukkela tuossa vaiheessa8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua niin huvitti se, että se oikeasti on ylöspäin tulossa. Lapsena olin nähnyt, miten vesi kiehuu, enkä siis tajunnut, että maito ei poreilekaan samalla tavalla. Olin niin lumoutunut, että ei haittaa,vaikka vähän jouduin siistimään jälkiä.

   Poista
 2. Maidon osaan minäkin hellalle kiehauttaa. Se käy vaan niin arvaamatta.
  Vaan helpompi hellalta putsata, kuin kattilan pohjasta, jos on päässyt palamaan sinne.
  Herkutellut olet, vaan mites niiden käsityöhankintojen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, äkkiseltään tuli mieleen, että helpoimmasta päästä ruuan valmistuksessa taitaa olla maidon kiehauttaminen hellalle ;)

   Tällä kertaa sain hillittyä hankitavimmaa. Pari kukkopilliä, joihin laitetaan vettä, puhalletaan ja saadaan lapsen vanhempia ärsyttävää ääntä aikaiseksi. Sellaiset oli pakko ostaa, kun tuli oma lapsuus mieleen. Tykkäsin siitä muovisesta linnusta, josta lähti niin kaunis liverrys, mielestäni.

   Suurin hankinta käsityötorilta oli sängyn päiväpeitto Esikoislapsenlapsen uuteen kotiin. Laitan matkasta jossain vaiheessa postauksen ja kuvia näytille.

   Poista
 3. hauska juttu:)) suklaajuomasi ei sentään piloille mennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennyt suklaajuoma piloille, ei edes palanut maito kattilan pohjaan. Hyvältä maistui.

   Poista