sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Palapeliharjoitelmia

Palapelikirppikseltä hankittu. Näistä olen tehnyt vain 350 palan Vesimiehen

Palapeliharrastukseni se vain kiihtyy. Nykyisin käyn palapelikirppiksillä, vaihtelen niitä kavereiden kanssa ja jopa ostan uuden uutukaisia kaupasta.

Antique World Map, The Tree of Life, Mona Lisa

Synttärilahjaksi sain ystävältäni neljä uuttaa Eurographics'in 1000 palan palapeliä. Niitä minulla ei aikaisemmin ole ollutkaan. Peleissä on käytetty Smart Cut Technologya, joka valmistajan mukaan on ainutlaatuinen. Kaikki palat ovat erilaisia ja sopivat vain omille paikoilleen. Olin innoissani.

Flags of the World, Eurographics 1000 palaa

Ensimmäiseksi ihastuin peliin, jossa on eri maiden lippuja, maan nimi, asukasluku, pinta-ala ja pääkaupunki. Siis varsin opettavainen ja hyödyllinen. Ajattelin koota peliä rauhallisesti ja keskittyä uuden oppimiseen.

Ylä- ja oikean reunan palat aika hurjia

Sitten tuli epätoivo. Ylärivin ja oikean reunan palat olivat niin erikoisia ja pieniä ettei reunojen tekemisestä tullut mitään. Aloitin pelin isosta tekstistä. Seuraavaksi maiden nimistä ja yritin sijoitella lippuja lähes oikeille paikoilleen. Alku oli tosi vaikeaa, koska palaset eivät lukkiutuneet paikoilleen ja pieninkin hipaisu hajotti koko rakennelman tai ainakin osan siitä. Lisäksi paloissa oli ilmeisesti liian hienosta leikkauksesta johtuen viisi mikroskooppisen pientä palaa, joita ei pelin missään vaiheessa saisi paikolleen ja ajattelinkin harmissani, että ihan luokaton peli mokomine paloineen.

Jossain vaiheessa ajattelin, että minulla ei ole avaruudellista hahmottamiskykyä. Piti varmuuden vuoksi googlettaa, mitä sellainen taito on. Siellä on selitetty mm. kykyä arvioida etäisyyksiä ja suuntia, lukea karttaa ja käännellä esineiden kuvia mielessään. Aikoinaan ennen internettiä ja navigointiopastuksia olin aika hyväkin kartan lukija. Jopa edesmennyt mieheni kehui taitoani ja aina pääsimme vaivatta perille, kun minä neuvoin hyvissä ajoin missä risteyksessä minnekin piti kääntyä.

Ihan palapelin loppuvaiheessa, kun olin tottunut eri muotoisiin paloihin, huomasin yllättävän helposti löytäväni oikean palan ihan vain muotoa katsomalla. Ja taas löytyi intoa ja usko hahmottamiskykyyni palautui. Olipa hyvä harjoitus.


Ne viisi minipalaa saivat jäädä asettelematta

Ne viisi mikroskooppisen pientä palaakaan eivät lopulta haitanneet pelin kokoamista. Ne olivat ihan pienen pieniä murtumia yläreunasta.

Muita palapeliharjoituksia:

Doors, Piatnik 1000 palaa ystävättäreltä oli kiva peli. Ostin myös palapelimaton.

Moomin ABC Collection, Peliko 1000 palaa, ostin uutena. Ajattelin, että kirjaimet hallitsen, tässä ei liene ongelmaa, mutta olikin tosi vaikea.


Honeybees on Hive, Wildlife 500 palaa, ystävättäreltä saatu synttärilahja. Kiva ja korkealaatuinen.

Black Panther, Ravensburger 1000 palaa, tyttäreltä lainassa. Samettinen pantteri oli tosi vaikea, meinasin jo luovuttaa, mutta kun ei ollut kiire minnekään, tein sen kuitenkin sitkeästi loppuun.

Aquarius, Jumbo 350 palaa. Näin pieneksi palapeliksi yllättävän vaikea, vaan ei mahdoton

Facen roskalavalta sain kolme peliä:

Home Sweet Home, Anatolian 1000 palaa, oli hyvän mielen peli. Aina kun vilkaisin kuvaa, minua alkoi hymyilyttää. Kiva peli vaikka ruskeat kohdat olivat aika vaikeita ja yksi pala puuttui.

The Lion King, Jumbo 1000 palaa. Helpohko, vaikka taivaassa meni aikaa – paljon.

101 Dalmatians, Jumbo 1000 palaa. Helpohko ja kiva tehdä. Mallikuvaa katsoessa, vasen alareuna tuotti vähän vaikeuksia, koska se oli peitetty isojen koirien kuvalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti