maanantai 16. joulukuuta 2019

Käsityömatka Sisiliaan Roccalumera


Ma 21.10.2019 Roccalumera

Illalla Saint'Alession linna on valaistu, mutta aamulla se on muuten vain upea kohotessaan kohti taivasta. Aurinko on juuri nousemassa, mutta en onnistunut saamaan siitä kunnon kuvaa.



Bussia odottaessa muutama kuva kauniista Thunbergiasta suomalainen nimi ehkä kellosusanna.


Salvatore Quasimodo

Kaunis portti Salvatore Quasimodon museoon

Mantelilikööri- ja hunajamaistiaiset

Salvatoren perhe, keskellä runoilijan lapsuuskuva
Roccalumera sijaitse n. 10 km päässä Saint'Alessiosta. Salvatore Quasimodo on italialainen runoilija (1901-1968), joka sai kirjallisuuden Nobel palkinnon vuonna 1959. Ihan tuntematon suuruus hän on minulle, mutta Parco letterario Salvatore Quasimodo on Roccalumeran ylpeys ja paikka sinänsä mielenkiintoinen museoineen. Salvatoren perheen koti tuhoutui Messinan maanjäristyksessä 1908. Perhe muutti Roccalumeraan, jossa isä toimi junanlähettäjänä. Siksi varmaan kirjailijan tuotannosta on kerätty aineistoa mm. vanhaan ruosteiseen junaan. Puistossa sijaitsevassa museossa näimme filmin ja kuulimme tarinaa perheestä.


Taitavat kirjontatyöt tehdään käsin

...mallin mukaan

Työnäyte


Aah, ruokaisia arancineja, italialaisia riisipalloja, joissa täytteenä voi olla esim. riisiä, jauhelihaa, vihanneksia, tomaattia, juustoja ym
Museon työpajassa taitavat naiset esittivät meille välimerellistä kirjontataitoa. Saimme maistaa mantelilikööriä, söimme maittavan lounaan lämpimine leipineen juomana talon viinejä. Etenkin täyttävän herkulliset arancinit suorastaan sulivat suussa.


Puiston pihalla kasvaa mm. johanneksenleipäpuu

Johanneksenleipäpuun kukkia

La Torre Saracena di Roccalumera. Salvatore oli niin kiintynyt lapsuutensa kotipaikan torniin, että kirjoitti sille oman runon

Tornin sisäänkäynti


Vesiposti tornin vieressä, jossa

mielenkiintoinen vesihana
Keravan opiston "kuuluisa" joukko pääsi jopa paikalliseen sanomalehteen
Iltaohjelmassa puolet porukasta pääsi valmistamaan paikallisessa ravintolassa makarooneja.  Kun makaroonit olivat valmiit, tuli toinen ryhmä yhteiselle illalliselle.

Pastataikina valmistumassa



Meidän ahkeria naisia makarooneja pyörittelemässä metallipiikin ympärille. Sitten makaroonit irroitetaan piikistä varovasti ja laitetaan kuivahtamaan ilmavasti.

Pääsin ravintolan keittiöön kuvaamaan omistajaperhettä ja valmistamiemme makaroonien keittämistä (siitä ei kuvaa :)

Ja sitten päästiin taas syömään ensin alkupaloja

sitten itse tehtyjä makarooneja. Ja kylläpä maistuivatkin!

Eikä siinä kaikki. Lisää ruokaa tuotiin, ettei vain nälkä pääsisi yllättämään




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti