perjantai 6. syyskuuta 2019

Siluetteja ja varjokuvia


Ulla Jokisalo, Minä-peli/A Game of Self, #1, 2019, pigmenttimustevedos
Siluetteja ja varjokuvia, Silhouettes and Shadows -näyttely Keravan taidemuseo Sinkassa avautuu yleisölle la 7.9.2019. Viikonloppuna (7.9. - 8.9.2019) Sirkusmarkkinoiden aikana Sinkkaan on ilmainen sisäänpääsy klo 11 – 17.

Menin näyttelyn avajaisiin asenteella, että kyllähän minullakin taitaa jossain olla Linnanmäellä leikattu siluettikuva itsestäni. Ja menenpä ihan uteliaisuuttani katsomaan, koska Sinkassa on aina kiva käydä, mutta tällä kertaa en varmaan kirjoita mitään näyttelystä. Väärin. Olen taas ihan töpinöissäni, enkä tiedä, miten sanani asettaisin.

Osa kukitetuista taiteilijoista: Johanna Ilvessalo, Heike Weber, Andreas Kocks, Randal Thurston

Toki esillä on toinen toistaan ihastutavimpia siluettikuvia, joita yleisö oli saanut tuoda näyttelyyn. Niitä olikin kertynyt lähes sata!

Tiesitkö muuten, että rakastettu taiteilijamme Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) on ollut myös siluettitaiteilija. Näyttelyssä on harvinaisuutena taiteilijan 13-vuotiaana perheenjäsenistään leikkaamia muotokuvia, jotka nyt ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä.

Näyttelyssä on käsittämättömän upeita suuria teoksia, joista tässä näytillä muutama.

Ensimmäiseksi tajuntani räjäytti Sinkan alakerrassa saksalaisen taiteilijan Andreas Kocks'in työt. Avajaispäivänä on mahdollista tavata hänet ja toinen saksalainen taiteilija Heike Weber. Heillä varmaan on jotain mielenkiintoista kerrottavaa töistään.

Andreas Kocks (s. 1960 ) Elephant's Breath, Elefantin henkäys (# 1919) 2019 leikattu vesiväripaperi. Koko seinän kokoinen työ.


Andreas Kocks Untitlet (#515 ja #516) 2019 vesiväri käsintehdylle paperille, kaiverrus/watercolor on handmade watercolorpaper, carving

Yksityiskohta Kocks'in huikean upeasta, tyylikkäästä työstä




Yhdysvaltalainen taiteilija kuvassa kertoo teoksestaan.
Randal Thurston (s. 1956) Memoria Palatium 2019 paperileikkaus/cut paper

Johanna Ilvessalo (s. 1964) Lasisakset 2007 lasi

Heike Weber (s. 1962) Scrub/Pusikko 2013 kaksikerroksinen paperileikkaus, akryyli paperille, musta paperi/double-layer cut-out, acrylic on paper, black paper 

Katri Kuparinen (s. 1973) Nimetön 2018-2019 paperileikkaus, kollaasi. Kolme taidokasta työtä, tässä yksi niistä.

Katri Kuparinen (s. 1973) Verho/Curtain 2016-2017 paperileikkaus. Kolme erilaista verhoa, tässä yksi niistä

Sasha Huberin töiden henkilöistä oli mielenkiintoiset tarinat kerrottuna kuvien vieressä. Ihan totta metalliniiteistä tehdyt työt!  

Sasha Huber (s. 1975) The Firsts - Rosa Emilia Clay 2019 metalliniitit mustaksi maalatulle akustolevylle
Sasha Huber (s. 1975) The Firsts - Jani Toivola/Ensimmäiset - Jani Toivola 2019 metalliniitit mustaksi maalatulle akustolevylle

Sasha Huber (s. 1975) Wound I - Kittilä/Haava I - Kittilä, 2016 metalliniitit poltetulle puulle, 23 karaatin kulta metalli-niiteille ja puulle

Kuvat ovat vain kalpea aavistus. Teokset vaativat syventymistä paikan päällä.

Näyttelystä saa myös luettelon, jossa aimo annos tietoa taiteilijoista ja heidän teoksistaan.

4 kommenttia:

  1. Kiitos Pirkko reportaasista! Tässäpä kiehtova näyttely.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiittämisestä Marjatta ystäväni! Minäkin menin pikkaisen asenteella, että nämähän nyt tiedetään. Vaan eipä ole luulo tiedon väärtti :) Todella kiehtovia töitä.

      Poista
  2. uskomattoman upeita töitä, kiitos mielenkiintoisesta postauksestasi Vallaton mummeli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni olen vastannut tähän, mutta en kai sitten olekaan. Kiitokset taas kommentistasi. T. Vallaton itse

      Poista