perjantai 26. tammikuuta 2018

Taiteilijoiden Kalevala – Ajan kaikuja Tokio, Berliini, KeravaKeravan Taidemuseo Sinkassa avautuu taas upea näyttely Taiteilijoiden Kalevala, Ajan kaikuja. Upeita teoksia pääsee ihailemaan 27.1. - 15.4.2018.

Kukitettuja taitaiteilijoita ja Keravan taidemuseon johtaja Arja Elovirta
Maistiaisia avajaisista:

Hideki Iinuma, Ilmatar, 2017


Leijuvia veneitä jäi tuijottamaan lumoutuneena.


"Kustaa Saksi (s. 1975) on Amsterdamissa asuva suomalainen tekstiili- ja kuvataiteilija. Viime vuosina hän on suunnitellut jacquard-tekniikalla valmistettuja kuvakudoksia, jossa valve- ja unimaailma sekoittuvat surrealistiseksi todellisuudeksi. Hänen alkumunansa pinta on kuin sammon kirjokansi - ..."


Tomoko Konoike: Tuulen tarina

Tomoko Konoike Vaivainen (Lepakot) Kirjailu, sekatekniikka
Tomoko Konoike lumosi avajaisissa monella tapaa eri tekniikoillaan. Hän jopa lauloi ja sai kutsuvieraat hyräilemään kalevalaista sävelmää. Tiedättehän sen tutun: ”Varje- -le va- -kainen Luo- - -ja, kaitse kaunoinen Ju- - ma- - -la, o- - -le puolla poiki- - e- - - si, aina laste- - - si a- -pu- - -na. Aina yöllis-nä tu- - - ke- - -na, päivällisnä varti- - -a- - -na!””Yusuke Asai (s. 1981) tunnetaan muraaleistaan, jotka hän maalaa paikallisella maa-aineksella. Kalevalassa häntä kiinnostivat Kullervon ja Antero Vipusen tarinat. Hänen seinämaalauksessaan keravalaisten keräämä savi ja suomalainen multa yhdistyvät Japanin maan väreihin. "On surullista, että joudun pyyhkimään teokseni kerta toisensa jälkeen pois, mutta luonnon näkökulmasta pysyvyys ei ole luonnollista. Luonnossa kaikki on väliaikaista ja muuttuvaa."”

Kaadettu tammi kosketti minua erityisesti, koska tällä viikolla pihaltani kaadettiin 50-vuotias tammi. Mytologia ei ole totta, mutta yhdennäköisyyttä todellisuuteen ei voi kieltää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti