sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Syksyn kukkasipuli-istutuksia

Syksyllä on keväällä kukkivien sipulikukkien istutusaika. Nyt, kun ei enää ole pihalle niin paljon asiaa, ehdin vihdoin muistella syysistutuksia. Pirilän Kukkatalossa oli mielestäni edullisia tulppaanien sipuleita. Minulla on hyviä kokemuksia lummetulppaaneista ja niitä sitten päätin kokeilla kadun puolen projektiini. Koska niitä suositeltiin jopa kivikkoryhmiin ja hiekka-multamaahan, oli ostopäätös helppo. Lannoittaa niitä pitäisi ja se ei ole oikein minun juttuni, mutta katsotaan nyt.

Nämä kukkakuvat ovat Pirilän Kukkatalon myyntiesitteestä, enkä ollenkaan usko, että köyhässä maasta niistä tulisi näin kauniita, mutta päätin kuitenkin kokeilla.
Lummetulppaani Tulipa kaufmanniana 'Fashion'


Lummetulppaani Tulipa kaufmanniana 'Johann Strauss'

Lummetulppaani Tulipa kaufmanniana 'Showwinner'

Syreenitulppaani Tulipa bareki 'Lilac Wonder'

Parvitulppaani Tulipa tarda


Tähän tuli kaikkiaan 40 lummetulppaanin sipulia

10 parvitulppaania länsiluiskaan

20 syreenitulppaania itäluiskaan
10 parvitulppaania itäluiskaan

En voinut vastustaa syreenitulppaaneille kirjoitettua myyntipuhetta. Se vetosi minuun: ”Kreetantulppaani kuuluu villitulppaaneihin. Se kasvaa 20-30 cm korkeaksi ja kukkii huhti-toukokuussa liloin kuki. Villitulppaanit eli kasvitieteelliset tulppaanit kukkivat väsymättä vuodesta toiseen kovienkin talvien jälkeen. Viihtyessään herttaiset ja helppohoitoiset pikkutulppaanit leviävät runsaasti ja muodostavat suuria kasvustoja.”

Jos nuo lummetulppaanit eivät viihdy karussa kivikossa, niin tämä myyntipuhe toivottavasti lunastaa lupauksensa: ”Parvitulppaani sopii hyvin kivikkoryhmiin ja muille karuille paikoille. Kasvutapa on rönsyilevä ja mätästävä.”

Tuskin maltan odottaa kevättä :)


4 kommenttia:

 1. Nyt on kiva odottaa kevättä ja lummetulppaanien kukintaa. Laitathan kuvia sitten keväällä. - Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ajattelin laittaa kuvan keväällä, vaikkei mitään nousisikaan :)

   Poista
 2. Hienoa! Parvitulppaanista on hyvää kerrottavaa: ainakin vuosikymmenen ellei toista on se kukoistanut kukkapenkissä. Toisin kuin isot hienot tulppaanit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne hienot isot tulppaanit tuppaavat häviämään, mutta nämä lummetulppaanit ovat mulla ainoat, jotka ovat lisääntyneet tuplasti. Toivon, että parvitulppaanikin menestyy.

   Poista