perjantai 25. marraskuuta 2016

Näkyväksi neulottu

Mistä Kerava on ollut tunnettu? Vihreistä karvanopista? No ehkä, mutta viime kesänä uutiskynnyksen ylitti Our Pink House.

Keravan taidemuseo Sinkassa oli tänään näyttelyn avajaiset, jota täydellä syyllä voi kutsua käsityötaiteen ylistykseksi. Näkyväksi neulottu -näyttely on auki yleisölle 26.11.2016 – 5.3.2017. Suosittelen lämpimästi! 

Otin kuvia mielettömästi, koska minusta jokainen taideteos oli kuvaamisen arvoinen. Suoraan sanoen olen ihan täpinöissäni ja kuvat latautuvat niin hitaasti. Malttia nyt! Haluaisin, että pääsette heti jakamaan tämän taidekokemuksen. Tässä muutama kuva maistiaiseksi:

Liisa Hietasen Veijo istui tyynenä huomioliiveissään lukemassa. Mitä, ihmettelin. Piti ihan läheltä mennä tutkimaan.
Kaija Papu P1541. Virkattu poliisiauto, kolme vuotta kiinteitä silmukoita, lankoja 20 kg.


Sanni Weckman'in Hillevi, pysähdytti. Taiteilija on syntynyt samana vuonna kuin ensimmäinen lapsenlapseni. Taiteilija ”oli suunnitellut yhteisen ryijyn tekoa Hillevi-mummonsa kanssa, mutta mummo kuoli yllättäen lyhyen sairauden murtamana. Yhteinen projekti jäi aloittamatta, kangaspuut kokoamatta ja neuvot saamatta. Weckmanin mummoa esittävän kuvakudoksen toteutus muistuttaa räsymaton kutomista. Siinä arkinen saa ansaitsemansa arvokkuuden, vanhat lakanat ja vaatteet uuden elämän.”


Elina Juopperin Perintö-teos. Teos rakentuu lahjoitetuista ja kirpputoreilta ostetuista raanuista. Juopperi pinoaa raanuja, kunnes teoksen oikeat mitat ja kuution muoto on saavutettu.

Kohtauksia Olek'in (Our Pink House'n taiteilija) filmistä Olek In The Blink of An Eye


Melek Mazicin tädit opettivat tytölle kirjonnan, jotta tämä oppisi olemaan hiljaa ja keskittymään johonkin. "Maalausta ja kirjontaa yhdistävillä teoksillaan hän haluaa kunnioittaa niitä tuntemattomiksi jääneitä naisia, jotka monissa kulttuureissa ovat tehneet kirjontatöitä."


Yksityiskohtia Melek Mazicin kirjontatöistäSanna Majander, Musta kuu

Yksityiskohta Sanna Majanderin Mustasta kuusta

Hauska kohtaus avajaisnäyttelyssä, Liisa Hietasen Veli, malli ja teos yhteispotretissa


Menkää! Kannattaa mennä.

12 kommenttia:

 1. Ihanalle näyttää...en päässyt avajaisiin olin työvuorossa Pink-House Galleriassa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä nyt Keravalla tapahtuu. Mitä siellä Pinkissä oli? Sun nimesi oli oikein seinään kirjoitettu Keravan Villien virkkaajien riveissä. Niitä kuvia en tähän ehtinyt laittaa, kun latautuivat niin hitaasti. Otin kyllä lähes 100 kuvaa näyttelystä.

  VastaaPoista
 3. kiitos Vallaton mummeli tämän upean näyttelyn esittelystä!
  tuonne on ihan pakko päästä itsekin, seuraavan kerran olen tulossa kehä III eteläpuolelle joulukuussa, aika täyteen ohjelma jo buukattu, mut onneksi tuo näyttely jatkuu viel uudelle vuodelle asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsityöihmisenä tykkäsin kovasti näyttelystä. Siksi mulla olikin kiire heti julkaista juttu, jotta kaikki "kynnelle kykenevät" ehtivät halutessaan merkata menon kalenteriinsa.

   Poista
 4. Aivan loistavia taideteoksia! Kyllä ihminen pystyy mihin tahansa. Kiitos kun annoit meille muillekin tilaisuuden nauttia hienoista töistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhus, kyllä todella pystyy. Tuota Veijoakin luulin ensin ihan oikeaksi, kun kaukaa katsoin. Piti ihan mennä lähelle, ennenkuin huomasin, että ukkohan on virkattu.

   Poista
 5. No voi harmi kun en ole nyt Suomessa! Hyvä, että blogissasi sentään esittelit. Aivan mahtavia töitä, kyllä tekijät ovat vaan taitavia, ei voi muuta kuin ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Otin kuvia aika paljon, mutta nuo nyt laitoin näytille, kun ajattelin vähän herätellä haluja käydä näyttelyssä :)

   Poista
 6. Kiitos kun jaoitte kuvia. itse olen siinä onnellisessa asemassa, että asun aivan Sinkkaa vastapäätä ja olen saanut ilon ja kunnian olla virkkaamassa Our Pink Housea ja nyt tähän näyttelyyn pilviä ja vähän muutakin. Taiteilija Olek (Pink House) on sanonut että naisten työ jää usein nälymättömäksi. Nyt Keravalla kyllä näkyy ja kunnia kuuluu Taidemuseo Sinkan johtajalle Arja Elovirralle koska on uskaltanut tarttua tällaiseen aiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinikka kommentistasi! Varmaan ollaan kohdattu vaaleanpunaisen talon virkkaamistapahtumassa. Sinne pilvien ja syötävien virkkaamiseen en päässyt, mutta tosi hienoa, kun tällaisia tempauksia järjestetään ja ihmiset innolla niihin osallistuvat. Taisi olla sinunkin nimesi siellä Sinkan seinälle kirjoitettu. Villit virkkaajat :)

   Poista
 7. Taitavia käsiä tekemään noin hienoja töitä. Minun piti ihan suurentaa kuvia nähdäkseni paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, kun huomasit sen suurentamisen. En muista aina sanoa, että kuvaa klikkaamalla saa kaikki postauksen kuvat näkyviin suurina. Laitan kuvat tarkoituksella postaukseen pienellä, ettei mene koko päivää niitä vyörytellessä :)

   Poista