keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Voihan Heureka

Onpa ollut erilainen kevät ja kesän alku. Viime kesän jälkeen kadun puoleinen piha on muuttunut kovin ja on ollut mietinnässä, mitä sille pitäisi tehdä, mutta siitä kerron myöhemmin.

Kaikkein erikoisin tapahtuma on, että pääsin ihan oikeaan työhaastatteluun. Tiedekeskus Heureka haki yli 70 v henkilöitä määräaikaiseen työsuhteeseen tulevaan näyttelyynsä Dialogi ajassa – vanhenemisen taito. Ensin ajattelin, että en nyt mihinkään töihin hae, mutta ihmisellä on oikeus muuttaa mielipiteitään. Ja eikun hakupaperit matkaan.

Lehdestä luin, että hakemuksia oli lähetetty liki 600. Ilman työpaikkailmoitusta sellainen määrä! Näkee, että suuret ikäluokat ovat taas liikkeellä paitsi, että hakemuksia olivat jättäneet jopa 90 vuotiaat. Noista hakemuksesta 120 sai kutsun haastatteluun, joista sitten 30 valittiin koulutettavaksi määräaikaisen oppaan eli innoittajan työhön.

Olinpa iloinen, kun sain kutsun mennä haastatteluun. Todella mielenkiintoinen päivä! Meidän ryhmässä oli 30 toinen toistaan upeampaa vanhusta. Ajattelin, että en haluaisi olla valitsijoiden joukossa. Mahdottoman vaikea tehtävä, mutta heillä oli näkemys, millaisia henkilöitä tehtävään halusivat.

Päivään piti valmistautua valitsemalla kolme kuvaa elämän eri vaiheista esim. lapsuudesta tai nuoruudesta, elämän keskivaiheilta ja nykytilanteesta. Niitten kuvien perusteella oli määrä esittäytyä. Esitys sai kestää 2 – 3 min. Kokeilkaapa ihan huviksenne, miten yrittäisitte myydä itsenne siinä ajassa! Aika vaikeaa.

Meille kerrottiin Heurekasta ja raotettiin tulevaa näyttelyä ja tehtävää, jota olimme hakemassa. Into päästä töihin ja koulutukseen oli kaikilla aikamoinen. Päivään kuului myös pari leikkimielistä palikkatestiä ja jutustelua valittujen kuvien pohjalta. Todella, todella mielenkiintoinen päivä! En tullut valituksi, mutta aika harva pääsee yli 70 vuotiaana edes työhaastatteluun. Kokemus sekin.


Näyttely Dialogi ajassa –vanhenemisen taito on Heurekassa 1.10.2016 – 15.1.2017. Käykää ihmeessä tutustumassa! Minä ainakin aion.

Huom! Linkit ovat voimassa vain niin kauan, kun Heureka ne sallii.

16 kommenttia:

 1. Erinomaista, Vallaton! Olisin varmaan tullut käymään tiedekeskuksessa taas pitkästä aikaa, jos olisivat sinut valinneet sinne oppaaksi. Nytpä menenkin muualle, kivat heille. Aattele, saat pitää omaalomaa koko kesän!
  Muista kertoa meille sitten, mitä teet etupihallesi - niitä on nääs muillakin ja ideoita puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan olin helpottunut, vaikkakin vähän surullinen, kun en tullut valituksi. Siinä olisi voinut stressi tulla, vaan nyt voin todella ottaa kesän rennosti. Toisaalta, olisin kyllä varmaan ollut innostunut, jos olisin päässyt loppuun asti.

   Etupiha on vaiheessa. Olen jo ottanut kuvia ennen ja jälkeen, vaikkakin se on vielä kovasti keskeneräinen.

   Poista
 2. Mahtavaa!Uudet iloiset kokemukset on aivan huippuja!Totta ja meikämamma 35v ei pääse edes työhaastatteluun eikä kelpaa edes ilmaiseen harjoitteluun hahah:D.Haku jatkuu ja opettavaiset&hauskat kokemukset,pääasia että elämänilo säilyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorten kanssa en olisi mistään hinnasta edes lähtenyt kilpailemaan. Minusta on kovin surullista, kun töitä on niin niukasti ja ne joilla on, ovat aivan ylityöllistettyjä. Tuonne hain, kun oli niin tavatonta, että hakijan piti olla yli 70 v. Toivotaan, että sinulla tärppää ja saat kivan työpaikan!

   Poista
 3. Hyvä Pirkko! Oot ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Elbe, kiva kommentti :)

   Poista
  2. Ihana sinä!! Katsoin myös kuva, hyvät valitsit <3!

   Poista
  3. Yllättävän hyvät kuvat minusta, mutta on ammattilaiset olleet asialla <3

   Poista
 4. Hieno juttu Vallaton <3 ! Hankkeitasi on aina ilo seurata. Taisit olla liian nuori tuohon virkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa en ollut nuorin, eivät päässeet tytöttelemään :)

   Poista
 5. Hienoa, että tuollainenkin mahdollisuus vielä annetaan. Eipä voi kovin moni tuon ikäinen sanoa päässeensä työhaastateluun. Ei väliä vaikka ei onnistanutkaan, nythän riittää aikaa puutarhailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se hienoa ja kiva kokemus. Vuosia sitten luin jostakin yrityksestä, jossakin ulkomailla, joka palkkasi vanhoja ihmisiä. Se tuntui silloin ihan utopialta, enkä koskaan uskonut, että mun elinaikanani sellaista tapahtuisi Suomessa. Tulipahan sekin koettua, että kyllä täälläkin :)

   Poista
 6. Sinä keksit aina jotain jännää. Se antaa mausteita päiviin, vaikka taitaa sinun päiväsi melko energisiä ja värikkäitä olla muutenkin.
  Huomaan, että onneksi minun ei tartte enää työpaikkahekemuksia väsätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten minä aina ajaudunkin kaikkeen jännään! Enpä olisi minäkään uskonut, että tarvitsen enää työpaikkahakemusta riipustaa.

   Poista
 7. Upea juttu tuo haastattelu <3 Piti oikein suurentaa, että sain tihrustettua tarkemmin nuo kuvat sinusta, niin kivoja kuvia. Ihanaa elokuuta Mummeli <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, huomasitko, että kuvaa klikkaamalla sen saa ruudun kokoiseksi?
   Terveisiä Gotlannista, alan väsätä matkakertomusta reissusta, mutta kuvien valitseminen tuottaa tuskaa, saa nähdä milloin juttu on valmis :)

   Ihanaa elokuuta ja tulevaa syksyä sinullekin!

   Poista