Ovi johtaa pieneen BarOne kahvilaan, jossa piti haasteellisen matkan jälkeen ennen seuraavaa ohjelmanumeroa käydä rentoutumassa. Brandy 2 €, josta en kehdannut ottaa kuvaa, mutta ulkopuolella viehko ruukkukasvi pisti kameran laulamaan.
Jännittäviä kohtaamisia vuoristokylän kapeilla kaduilla. Anne istui ikkunapaikalla ja sai napattua kuvat (lupa saatu :))
Toinen bussi peruutti korttelin verran läheiselle torille ja niin pääsimme jatkamaan matkaa.
Ke 23.10. Roccafiorita on pieni
vuoristokylä sisämaassa. Matka sinne Saint'Alessiosta on vain n. 19
km, mutta isolla bussilla todella haasteellista matkantekoa taisi
vierähtää vähän yli tunti. Normaaleja turistimatkoja ei kylään
juurikaan tehdä, mutta Carmelon suhteilla sekin onnistui.
Muut kuvasivat kappelin edessä tärkeän pyhimyksen patsasta, mutta minua kiinnosti mahtavat kalliot ja ylhäällä mielenkiintoisen näköinen muodostelma. Mikähän se on?
Lähikuva paljasti, että muodostelma on kaadettu puu, josta kaarna on hioutunut pois aikojen saatossa. Ihan omaa arvailua, kun ei parempaa tietoa paljastunut.
100 -vuotiaalle ei kiire minnekään.
Mitäköhän rukoilijasirkka tutkii?
Mispelipuu kukkii, puun hedelmät ovat syötäviä
Mimosa täynnä nuppuja
Seuraavaksi pääsimme seuraamaan perinteistä sisilialaista tapaa valmistaa ricotta tuorejuustoa. Ricotta tarkoittaa uudelleen keitetty. Ensin lampaan maito ja juoksutin lämmitetään 40 asteiseksi. Kerätään siivilään ja valutetaan, lisätään suolaa, jolloin sitä voi syödä tuorejuuston tapaan. Juuston voi maustaa myös esim. etikalla, sitruunalla ym. Sen jälkeen kattilaan lisätään maitoa ja juoksutinta ja hetkeksi laitetaan viikunapuun oksia antamaan makua. Lämmitetään kiehuvan kuumaksi. Syödään. Sen voi myös paistaa uunissa tai kuivata.
Viikunapuun oksia ricottajuuston "maustamiseen"
Ensimmäinen keitos lämmitetään n. 40 asteiseksi.
Vähän eksotiikkaa kehiin. Lämpimään keitokseen voi vielä upottaa karvaisen käden ja kauhoa sillä juustomassaa siivilään. Osa porukasta ei suostunut näytöksen jälkeen maistamaan juustoa. Minusta se oli hyvää.
Kun maitoa on lisätty ja juustoseos lämmitetään n. 80 asteeseen ei enää pikkukätöstä kärsi laittaa kuumaan nesteeseen. Siinä vaiheessa jo käytettiin kauhaa :) Tässä tulikuuman ricottan maistiaisia.
Vaiherikkaan päivän jälkeen pääsimme ruokailemaan.
Nyt annokset olivat inhimillisen kokoisia.
Nämä ovat siis kaikki yhden henkilön annoksia.
Jälkiruualle on aina tilaa, etenkin kun on lemoncelloa palan painikkeena.
Annen ja mun huone Eli-hotellissa
Siivooja oli asetellut yöpuvun kauniisti.
Edellisen päivän paluumatkan kuvista
jäi tämä: liikkuvasta bussista Etnan kuvaaminen on tosi
haasteellista. Siellä se tupruttaa. Piti face-kavereille lähettä kuva matkalta.
Kiitos Päde! Piipahdin sinunkin sivuilla ja ihmettelin, miten valtavasti olet tehnyt kaikenlaista joulukoristetta! Leppoista joulun aikaa sinulle ja perheellesi!
No kyllä tuossa matkassa riittää muistelemista. Kun näin hitaasti siitä kirjoittelen ja valitsen kuvia, tuntuu kuin matka jatkuisi edelleen. Joulukin on tuossa tuokiossa! Voi mahoton! Ihanaa joulun aikaa sinullekin.
Huomasin muuten, että sinulla on myös blogi kirjoista. Täytyy joskus oikein ajan kanssa tulla tutustumaa.
Voi miten hienoja kuvia, ihania maisemia ja herkkuja! Olipa hienoa että pääsitte juuston valmistusta seuraamaan! Mukavia joulunalus päiviä❤️
VastaaPoistaKiitos Päde! Piipahdin sinunkin sivuilla ja ihmettelin, miten valtavasti olet tehnyt kaikenlaista joulukoristetta! Leppoista joulun aikaa sinulle ja perheellesi!
PoistaUpea matka kertakaikkiaan. Kaikkea mielenkiintoista saatte nähdä ja kokea! Mukavaa joulun odotusta!
VastaaPoistaNo kyllä tuossa matkassa riittää muistelemista. Kun näin hitaasti siitä kirjoittelen ja valitsen kuvia, tuntuu kuin matka jatkuisi edelleen. Joulukin on tuossa tuokiossa! Voi mahoton! Ihanaa joulun aikaa sinullekin.
PoistaHuomasin muuten, että sinulla on myös blogi kirjoista. Täytyy joskus oikein ajan kanssa tulla tutustumaa.