Marraskuun lopulla keräsin lehtikaalia
kuivatettavaksi talven varalle sen verran, että niistä tuli kuusi
täysinäistä kuivatusritilällistä. Osan otin tuorekäyttöön.
Huuhdoin lehdet ja linkosin ylimääräisen veden salaattilingolla.
Kuivatetut kokonaiset lehtikaalit vievät paljon tilaa, mutta
silppuamalla rouheeksi, ne mahtuvat pieneen peltipurkkiin.
Silputtaessa myös kovahkot lehtiruodot voi käyttää mainiosti.
Kun lehtikaalit olivat kuivuneet
sopivan rapeiksi, kaivoin yli 40 vuotta vanhan Moulinexin esiin ja
hurautin kuivuneet lehdet rouheeksi. Kovin pieneen tilaan menevät.
Miedon makunsa vuoksi lehtikaalia voi käyttää lähes missä
tahansa.
Aamiaisia ja muita ruokavinkkejä,
joissa lehtikaalia
Ei ehkä kaikkein tavallisin
kaurapuuro, mutta tekee meillä kauppansa. Poikaystäväkin
sanoo pitävänsä siitä ja syö sitä mieluummin kuin smoothieta.
Toisaalta, jos poikaystävä saisi valita, niin meillä syötäisiin
aina makkaraa ja läskiä, mutta makkarahimon iskiessä hän aika
ajoin käy omassa kodissaan ”tarkistamassa postit”.
|
|
||||
|
|
Lisään
tätä viherjauhetta
smootheihin, keittoihin, perunamuusiin, sämpylätaikinaan,
munakkaaseen ja kuten kuvista näkyy jopa kaurapuuroon, vain mielikuvitus on rajana.
Muita vinkkejä lehtikaalin käytöstä
on aiemmissä postauksissani
Tosi näyttää olevan - vain mielikuvitus rajana. Saattaisi iskeä minullekin makkarahimo, jos olisi aamiaisvaihtoehtoina keittämättä syötävä ja lehtikaalirouhekaurapuuroa. Siis jos joka aamu.
VastaaPoistaTehopakkaus olet, oikeaa marttakuosia.
Kuivatus onkin hyvä keino, huomaan! Itse ole yleensä pakastanut ne ja jäisenä murentanut. Mutta lehtikaalin kovuus varmaan "häipyy" tuolla Sinun systeemilläsi. Kiitos ideoista! Riitta
VastaaPoistaLehtikaalia rouskuttelen minäkin silloin tällöin. Jouluksi olen ajatellut kokata kasvisruokavieraita varten lasagnea Arleenan tapaan, mukaillen, blogista http://kokkailuakotona.blogspot.fi/2015/11/kasvislasagne.html
VastaaPoista